Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
Здравейте тия дни направиха замазка, чак ми стана жал, че покриха красивите серпентини на подовото :lol: ( аз си ги правих)
Прикачен файл:
IMG2374.jpg
Сега замазката е доста равна и гладка.
Прикачен файл:
IMG2391.jpg
Мисля да мина без повече покрития (напр. саморазливни замазки) и направо да сложа ламината. Обче преди това ще се прави фаянс, ще се шпаклова и ще се орони повърхностния слой. Където ще е фаянс не е проблем, но за ламината ще е проблем, особено както искам да сложа много тънка подложка заради подовото.
Та питането ми е за нещо с което да обработя замазките, да се заздравят повърхностно и да издържат до слагането на ламината. Да не вземе пък после да се рони и да хрупа като ходя?

На прима виста си мисля за мазане с циментово мляко или с Ц200, но за второто не знам доколко е безвредно при нагряване. Трябва да е нещо рядко , за да не наруша равнинността на пода. Чел съм и тук за разни заздравяващи грундове за ронещи се мазилки. Сигурно има 100 грунда и покрития - условията са да не е скъпо, да се полага лесно и да не е вредно после, защото пода ще се нагрява.
Чаро - Акълия
Ако е направена читаво не трябва да се рони!
Защо не пробваш да покриеш замазката на необходимите места с опаковъчен картон?
radius - майстор
Ами не знам, замазкаджията ме предупреди, че ще се рони. Има и фибри, и пластификатор. Ако покрия с картон , значи да покрия почти всичко.
Чаро - Акълия
Виж, ти преценяваш, аз просто давам идея.
Иначе има подходящи дълбокопроникващи грундове (не, не говоря за разни розови води на фирмата от Борово :wink: ),
които са част от системи за лепене на керамични покрития в/у замазки с подово отопление.
Разгледай и тях.
radius - майстор
Да, мерси за идеята, най-вероятно и тя ще влезе в употреба. Аз си мисля, че ми трябва не толкова дълбокопроникващ грунд, колкото нещо да заздрави повърхността само, нещо като коричка да направи. Пак си мисля за циментово мляко, но не съм правил и не знам доколко може да е рядко, за да има заздравяващ ефект. Защото за да го нанеса лесно и равномерно, трябва да е рядко и да попие.
VLADO66 - майстор
Недей с мляко- при някои условия ще се напука.Намажи с бетонконтакт като преди това минеш с прахосмукачката.Преди това замазката трябва да съхне месец.
agj - майстор
Ако това за което питаш ще си го правиш лично ти ,тогава го прави както си решиш или по съвета на колегите за който прецениш че е най-добър!Но ако викаш майстор да ти го прави- по добре акъл не му давай! :partyman:
radius - майстор
Хахах, разбира се, че няма да давам акъл на майстори, те са родени с изобилие на такъв. Но мисля сам да си го обработя, въпроса е в смисъла от това. Не се бях сетил, че ще запечатам замазката, ако я намажа сега. Т.е. въпросите явно са 2 – как в момента да защитя замазката от ронене как да я заздравя срещу хрупане под ламината в бъдеще ?

По въпрос 1 : След месец мисля да са свършили шпакловките, а вероятно и фаянса ( ако не му пречи влажната основа на замазката). В такъв случай замазкорушащите дейности, ще са минали докато съхне замазката. Вариант е с кашони, но откъде да взема 80 кв. м. кашони ? Имам дебел найлон, но освен да спира съхненето, май друго няма да прави , ако го постеля.
По въпрос 2 : Ако ме притеснява в бъдеще, след слагането на ламината, да не се отчупват песъчинки и да хрущят под ламината, дали е добре да намажа с бетонконтакт? Въпреки, че и той съдържа пясък, макар и по-ситен ... Или да търся някакъв заздравяващ грунд. А може би саморазливна замазка :axe: ( да си дойдем на думата).
chapara - майстор
Саморазливка на финала, защото сте изпуснали момента за шпакловане с цимент на прясно :wink:
jekasus - майстор
chapara написа:
защото сте изпуснали момента за шпакловане с цимент на прясно :wink:
Че кой сега го прави :-D
А и бетонконтакта е за непопиващи основи, а замазката не се явява такава :-D

Тема "Повърхностно заздравяване на нова замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: