• 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Днес на Българския пазар се предлагат много нови строителни продукти и системи за строителство и дървено-скелетните къщи са един от тези продукти,но дали някой си е задавал въпроса какво придобива срещу заплатената от него стойност за един продукт с много въпросителни?
Дървено-скелетните къщи са опасни за своите обитатели с тяхната много висока горимост ,поради своята структура те са развъдник на насекоми ,мухали,плесени и алергии.Каквото и да ви убеждават мазните търговци дървените къщи изискват скъпа поддръжка за третиране против вредители и пожари на всеки 7-8 години трябва да импрегнирате всички дървени части и ако откритите детайли не са проблем то как подновявате стените и носещата конструкция?
Дървените (дървено-скелетните) къщи имат и сравнително кратък ресурс на живот 30-40 години макс което ги превръща почти в еднодневки с много ниска себестойност но носещи добри печалби на търговеца(строителя).
Честито на печелившите!!! :? :? :?

Прикачен файл

473339_f520.jpg
473339_f520.jpg (44.22 KиБ) Видяна 21229 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
ДА!!!
С мъънинката уговорка, че не ми харесва да използваш думата "дървен".
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако в къщата има влага, няма значение каква е конструкцията. Познавам къщите на един производител от Варна и смятам, че са много добра алтернатива на монолитното строителство. Имат 10г гаранция и при цена 200Е/м², не виждам кое от твоите твърдения е вярно, а от пожар никоя къща не е защитена, дори и панелните.
housedoktor - майстор
Тези пък глупости откъде ги чу??? Явно си върл почитател на панелките.Дървените къщи имат много дълъг живот,стига да са полагани грижи за тях.Доколкото си спомням от учебниците около 150 г..Самият аз съм ремонтирал къща гредоред на над 500 г.Опс..600 :)
laki1968 - специалист
housedoktor написа:
Тези пък глупости откъде ги чу??? Явно си върл почитател на панелките.Дървените къщи имат много дълъг живот,стига да са полагани грижи за тях.Доколкото си спомням от учебниците около 150 г..Самият аз съм ремонтирал къща гредоред на над 500 г.Опс..600 :)
хъм,некога дървените къщи верно са били дървени-с дъбови греди и тн. а сега са талашитени,с некои изключения разбира се,а и цените им не са никак евтини :cool:
Стефан - майстор
Кучето написа:
...Дървено-скелетните къщи ... :?
Ако колегата има в предвид сглобяемите къщи, напълно подкрепям твърденията с малка уговорка. Аз също правих проучвания по въпроса. Навсякъде ръсеха суперлативи. И наистина бях решил моята къща да е такава. Но ме отказаха няколко неща, и не съжалявам въобще.
Първо Цената им е твърде висока за моите възможности.
Второ. В съседния парцел миналата година за броени дни пред очите ми израстна такава къща. Фирмата май беше от Пещера. Но това не е от голямо значение. Носеха готовите стени на строежа, и ги сглобяваха на място. Наистина бързо, но май това е единственото предимство. :? От любопитство отидох на разузнаване при съседа. Ами, какво да ви кажа. Наистина стените бяха прави, направени с ОСБ, с пълнеж от вата. Дотук добре. Но, ОСБто и гредите въобще не бяха импрегнирано с нищо. Като се вгледах, на отделни места видях тъмни петна. Мухъл. На пипане материала на гредите беше привидно сух, като за месец юли. Но не видях нито една пукнатина :?
Трето. Върху плоскостите ОСБ / в миналото се казваше талашит, но с по-дребни частици/ наковаха 5 см стиропор, мрежа, шпакловка и мазилка. Стана прилично добра на външен вид.
Четвърто. Тая година/ една година от построяването/ уж случайно се заприказвахме със съседа. От дума на дума стигнахме до оглед. Човека чак се шашна от видяното. Мазилката на места се беше напукала, а имаше и места най-ниско, но които "чукаше на кухо". Погледнах отдолу, и видях изгнил талашит. Не знам на вас дали ви харесва, но на мен НЕ!
masterrichi - специалист
И за монолитните няма гаранция че производителя няма да си остави ръцете,аз живея в тухлена къща и най голямата мечта ми е да имам дървена,здраве и живот до няколко месеца почвам моята къща и ще пусна тема специално да видите от първа копка до ключ как се изгражда и с какви материали и начин на импегниране и като я направя кане всички скептици на дървени къщи да прекарат няколко дена като мои гости в една такава къща пак после да видим дали пак ще са на това мнение.И в този вид сухо строителство има много измамници които ти взимат парите и те прекарват в качеството,но всеки си отговаря за него си.
Стефан - майстор
masterrichi написа:
....И в този вид сухо строителство има много измамници които ти взимат парите и те прекарват в качеството,но всеки си отговаря за него си.
Съвет от мен, за да не бъдете измамени. Всичко, което предприемете, съгласувайте с доверен адвокат. Всички договори за доставка, сертификати за качество на материали, гаранции, да бъдат нотариално заверени. Естествено, тия разходи ще са гаранция за ВАС.
n.nikoloff - специалист
Я! Човекът с многото самоличности се появи и тука с нов ни- кучето! :-D :-D :-D Много ми е интересно тази снимка какво изобразява, че не разбирам нещо.

Съвет към всички - не поставяйте всички, които ви предлагат подобни изделия по един знаменател. В България може и да са малко, но има хора , които си разбират от работата. Останалото е спам и невежество. Като например твърдението, че OSB и талашит било едно и също. И с каква увереност го каза само... :lol: :lol: :lol: Освен това да попитам знаещите - трябва ли да е напукан материала, за да е сух? Моля и някой да ми каже с какво се импрегнира OSB?
Щото да се посмея малко преди лягане.
Ае със здраве!
masterrichi - специалист
Аз в моите къщи не ползвам материал като OSB,а работя с МФП плоскости които са водоустойчиви,и ако някаде някой е допуснал да се получи гниене,то или фундамента му не е дрениран или има течове по покрива.Всеки производител на дървени къщи си има негов патент на зглобките и използваните материали и си дава съответната писменна гаранция,ако работи некачествено той е обречен на фалит.За мен всеки доволен клиент ми води 10 нови,а ако има някой недоволен ми гони 10.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 11

Тема "Сглобяеми дървени къщи и мнения за тях!!!" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: