Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
snejoky - напреднал
Здравейте! От отдавна чета в този хубав форум и съм използвал доста съвети дадени тук.
Имам тераса на къщата с размер 7.50/1.50 и стълби. Това ми е входа към къщата. Искам да направя някаква замазка, но да издържа на всякакви атмосферни условия. Денивелацията на самата тераса си я бива :wink: от 5 до 7 см. Смятам да и дам наклон около 1 см., максимум 1.5 см. Бих приел всякакви съвети от ваша страна, как да стане най-добре и най-здраво, разбира се. За сега съм се спрял на замазка от цимент и пясък, но не знам какво да сложа още, за да стане здраво и да издържа на студ зимата. Дадоха ми идея за мозаично брашно в замазката, другото предложение е за фибри. Вие как смятате, кое ще е най-добро?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Мозаечното/мраморно брашно е за друго.
Фибри е добре. Армировъчни фибри, яко и няма да напука.
Обаче сигурен ли си че плочата ще понесе всичката тази тежест?
velsi - Почетен майстор
Ако искаш здрава замазка не използвай пясък. Моят съвет е: бяла мозайка, измита и цимент 1:1. И валираш с валяк, направен от стоманена тръба пълна с бетон. Мога да ти покажа как изглежда след 12 години.
snejoky - напреднал
n_a написа:
Мозаечното/ Обаче сигурен ли си че плочата ще понесе всичката тази тежест?
Отдолу има колони и трегер.
velsi написа:
Ако искаш здрава замазка не използвай пясък. Моят съвет е: бяла мозайка, измита и цимент 1:1. И валираш с валяк, направен от стоманена тръба пълна с бетон. Мога да ти покажа как изглежда след 12 години.
С радост бих разгледал снимки

Идеята е да стане здраво, пък след някоя година да стигна и за нещо по-красиво.
Напролет започвам разширение на къщата / вече имам и строително разрешение/ но от противоположната на тази тераса страна. От там също ще има тераса 30 кв.м. След като завърша пристройката, тогава вече може да се довършва и тази тераса, за да са еднакви.
liatev - напреднал
Ако няма да слагаш настилка върху замаската в близките една две години не прави нищо. Остави си го на бетон.
С каква цел искаш да направиш замаска?
snejoky - напреднал
Защото в момента бетона е грапав и е трудно за поддръжка и почистване. Искам да я изравня, защото е крива. Все пак е от към лицето на къщата и трябва да има някаква визия.
FMaster - специалист
liatev написа:
Ако няма да слагаш настилка върху замаската в близките една две години не прави нищо. Остави си го на бетон.
Послушай колегата или сложи връхно покритие !
snejoky - напреднал
Извинявам се за въпроса, ама какво разбирате под "връхно покритие "?
IJAN - специалист
Например гранитогрес залапен с флексово леило.
FMaster - специалист
IJAN написа:
Например гранитогрес залапен с флексово леило.
:2thumbs:
Само преди това грундче, малко метална мрежичка, плътен слой лепило и плочка по плочка от най-високата точка на бетона, за да изправиш тераската ... и със сигурност, даже и под тежестта на камион "нема 'а мръдне" :wink:

И най-накрая за фугата - ако има такава, да се пълни с фугопълнител за външно полгане, препоръчителен цвят СИВ !!! :razz:

Тема "Замазка на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: