Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
aiako - специалист
Наследствено вече майка ми си има къща, която не е в цветущо здраве...или по скоро твърде е "болна".Сега ще ви покажа със снимки за какво иде реч.

http://aiako.snimka.bg/architecture/rav ... 7.17421420

Както виждате,стените са зле,покрива е паднал,мишоците са големи...

Какво мога да кажа за къщата:
-Намира се около София
-Къщата е ~55 m2, половина къща е строена с непечени тухли, а друга половина с печени.
-Има мазе под едната стая (тази с печените тухли)
-Самата постройка е на улицата и граничи с тротоара.Т.е. няма отстояние от оградата,и искам това да остане така.Но доколкото знам за издаване на "разрешително за ремонт" от общината по новият ЗУТ не може да го одобрят

Целта ми е да стане за живеене и да почна да живея там.
Тук идвате вие със съвета на въпроса : От къде да почна?
KIBRIT - специалист
Зависи с какви средства можеш да започнеш ?
aiako - специалист
Честно да ви кажа,изградил съм си мнение за "тукашните майстори".Не смятам да си дела стотинките с тях :-D повечето работи мисля да направя аз.И все пак не знам от къде да започна.А финансите - ще вида кое колко струва и ще събирам колкото трябва.
JOUO - специалист
Като гледам първо от покрива трябва да започнеш, разваляш го стария покрив, отливаш плоча с колони и тогава правиш новия покрив, че с този каратаван ще имаш ядове, аз поне така ги виждам нещата, след като направиш новия покрив запичваш вътрешните ремонти нови инсталации, мазилки, гипскартони............абе само стените като гледам можеш да ползваш иначе доста средства и труд ще ти струва ремонта......успех!!!
rendo - специалист
Най - добър акъл може да ти даде HouseDoctor- а . Той е цар на тея работи.

А моето мнение е такова:
Не се занимаваш с документи ама хич само си траеш и действаш смело.

Махаш целия покрив - подменяш цялата конструкция - не се разправяй с колони ала бала ако нямаш пари гледаш повечето тежест да стой на препечените тухли.
Махаш текущия Каратаван.

ЖОКЕР: Помисли как правиш покривната конструкция ако го направиш както трябва си спестяваш много ядове с таваните в стаите после ;)

Това е най важното в момента дори и да нямаш повече финансии направи поне това .
----------------------------------------------------------------------------------------

След това сменяш дограмата и правиш външната фасада
1-варянт - мрежа шпакловка - драскана мазилка
2-ри варянт - изолация мрежа шпакловка мазилка.
ЖОКЕР: калената мазилка не ти пречи а помага стига да знаеш какво правиш - не си помисляй да я махаш ;)

Отвътре преглеждаш гредите - ако има прогнили (видя ми се че има ) Подменаш - ако разполагаш с възможности подменяш всичките - бетонената плоча е най добро ама е и доста пари - вземи хубави греди и няма да имаш проблеми поне 20-30 г.
ЖОКЕР : Добре помисли за типът дървесина - внимателно я подбери с хора разбиращи от това и не пести 20-30 лв за импрегнатори.
2-Не изхвърляй даските от сегашното дюшеме ще ти трябват отново ;)

Стените - не бих ти препоръчал картон по добре - рабицова мрежа и мазане - ако пък даржиш да е на картон се абстрахирай от познатите методи - иначе ще се вкараш във филм - гледай как го правят американците :)

Работата е много - Трябва или да си добре запознат с това което правиш или човек който знае какво прави -и да не жалиш надници за общи работници - те ще са ти първи приятели в цялото начинание заради хамалогията

За да не ти се налага да хвърляш много пари на куп и да нямаш усещането за безкраен ремонт - работи на етапи - т.е. с достижими суми но до толкова колкото да се завърши напълно един етап започнеш ли от тук от там - безкрайния ремонт се почва

Успех

Тема "Мама се сдоби с къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: