• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 1:56 pm, променено общо 1 път.
единак - специалист
Е нали няма да я оставяш така, настилка някаква ще слагаш. Я мозайка, я теракот, камък... Тогава ще ги скриеш.
Илиян Илиев™ - майстор
Баце, пишеш "mapelastic" в гуглето и четеш. После евентуално купуваш от някъде и полагаш.

Те това според мен след като го положиш няма да има ядове с водата.

За якостта на плочата не се замисляй. Все пак за това се слагат железните пръчки - като се нацепи да има какво да носи нацепения бетон. :wink:
mitaka_vk - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Баце, пишеш "mapelastic" в гуглето и четеш. После евентуално купуваш от някъде и полагаш.

За якостта на плочата не се замисляй. Все пак за това се слагат железните пръчки - като се нацепи да има какво да носи нацепения бетон. :wink:
Абе ами ако туй железо земе че ръждеса ко прайм тогава? :-D
Май е бил малко силничък бетона и малко покритието върху пръчките ми се струва :)
Илиян Илиев™ - майстор
Митак, напиши и ти думата в кавичките някъде из гуглето пък после пиши за ръжда по железните пръчки. :wink: :lol:

п.п. Силничък бетон няма, има неправилно изпълнение. :lol: :lol: :lol:
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 1:56 pm, променено общо 1 път.
единак - специалист
Илиян Илиев™ написа:

Това не е вярно. Дори точно обратно - армировката се слага, за да не се нацепи бетона.
markk - напреднал
Мазаната хидроизолация е по-добра за случая.Рулонните хидроизолации не са добро решение.
Ще се опитам да се обоснова:
-по-скъпи са от мазаните.
-слабо място са им местата,където се съединяват.
-тези с посипка не са подходящи за използваеми повърхности-рони се посипката,когато се ходи по тях.
-трудоемки са.
-изискват специални инструменти-горелка или нещо друго,с което да се нагряват.
-имат сравнително краткотраен ефект.
По-добрият вариант са мазаните хидроизолации-могат да се нанасят с четка или валяк,няма снадки,по-евтини и по-малко трудоемки са,ефекта е значително по-дълготраен,има ги и в малки разфасовки.
Във всеки средноголям магазин за строителни материали могат да се намерят и за да не споменават само една марка-качествените са много и то в няколко десетки вариации-Sika,Murexin,Deitermann,Rehau,Izoelast,MKM ,Izomat-имат всякакви разфасовки и в зависимост от марката цената за 1м2 излиза не повече от 5 -6лева.
За по непретенциозни има и хидроизолационни бои,които са и по евтини,но не толкова качествени....
sasooooooooo - "специалист"
Стефан написа:
mitaka_vk написа:
[Май е бил малко силничък бетона и малко покритието върху пръчките ми се струва :)
Бетона наистина беше силен. Температурите като за средата на юли. Дебелината на плочата е от 12 до 15 см
Забравил си да го изпердашиш.
Аз също съм за течна хидроизолация. Има една, не знам марката в кофи е, бяла, дават и 600% еластичност. Мажеш във фугите, а отгоре така или иначе ще затвориш я с гранотогрес, я с друго.
Успех
  • 1
  • 2

Тема "Да попитам за пръв път форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: