Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.

Бихте ли си построили къща от термоблокове

Анкетата завърши на чет фев 11, 2010 8:34 pm

26%
да бих си построил
14
19%
по принцип бих но знам твърде малко за тях
10
6%
не защото не е подходящо за нашия климат
3
13%
категорично не
7
37%
искам да науча повече за тези къщи
20

Общо гласове: 54

rumeniak - специалист
Пускам тази тема защото само тя липсва. Моля само обективни мнения.
torbalan - Дървен философ
аз гласувах с "искам да науча повече"
всъщност мнението ми е, че бих строил с тез блокчета, ако е по-евтино от другите варианти при сравними крайни резултати...

или това, което искам да науча е, кога този вариант ще стане по-евтин от тухлената зидария :-)

това за климата ми се струва необосновано...

ако влагата е проблем за стиропора, то не би трябвало да е проблем въпросните блокчета да се правят от фибран...
kuuuuuul - майстор
Има си предимства и недостатъци но е идеална за направи си сам. ДА
mitaka_vk - специалист
Аз не намирам моя отговор. Предпочитам да се изгради определен детайл на къщата с тези термоблокове, но за цялостно строителство смятам че не е практично.
Другото което е че в 99% от случаите смятам че проектантите нямат и най малката представа за какво става въпрос, и ще ти направят проекта по конвенционалния начин което доста би те възпрепятствало изграждането на подобен тип сграда.
Iliev Labs - специалист
И аз гласувах с "искам да науча повече" .
Не планувам строеж на къща, но гаражи, стопански постройки, складови помещения...
Разкажи малко повече за размери, варианти, цени.

П.П. Даи информация, с която може да си го смятаме без проектанти.
rumeniak - специалист
Колега няма как да смяташ нещо без да знаеш какво ти е необходимо.
Сметка без кръчмар не се прави. Сам можеш да си направиш някоя малка постройка но не и къща. За къща ще трябва доста да се почете и види. Не е тук мястото за реклама, който иска повече информация на л.с.
ani69 - напреднал
ДА
Вече си построих, ако някога строя отново пак ще се спра на тях.Те са подходящи точно за жилища,а не за складове и гаражи/какво толкова ще им изолираш на тях/
n.nikoloff - специалист
rumeniak написа:
Пускам тази тема защото само тя липсва. Моля само обективни мнения.
А, тука си е темата - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=12973
stivemaster - майстор
Здравейте на всички и браво на ani69.Но за да са повече хората като нея тези материали трябва да се популяризират.Трябва освен тези дето разбират "ама не им се занимава" ,тези дето им е все едно ами и баиновците дето оше зидат с каспичански четворки и тъмносините роми дето се подвизават "майстори" и изобщо нямат мнение, да разберат за тях и "кирията" от тях и да ги прилагат.Вече има и много по модерни от тези дето ани е използвала като например по надолу и ако се заместват тухлите в стандартен конструктивен проект може да се пълнят и с лек бетон вместо стандартен.На всичкото отгоре правен поетапно намясто.И накрая като резултат например най малко две по 70мм стиропор с висока плътност 22-25кг/куб.м. и посредата 300мм полистиролбетон с плътност 300-320 кг/куб.м. - резултат коефициент на топлопроводимост 0,07 W/mK.Аиде бегай бе това е като да обясняваш на повечето хора какво значии СОР на климатик със стойност 6.75.Ами дерзайте.

Прикачен файл

bsyr1.jpg
bsyr1.jpg (45.68 KиБ) Видяна 5820 пъти

Тема "За и против къща от термоблокове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: