Здравейте на всички и честита Нова Година.Та въпроса ми е относно пасивните къщи. Ако някои има информация и опит да сподели.От доста време се интерисувам от тази тема.Сравнително сам запознат с основните параметри на пасивното строителство,но не съм чувал за пасивна къща изпълнена с метални профили.Възможно ли е да се построи и съответно да покрие изискванията.По какъв начин ще се избегнат термо мостовете,които предполагам ще се получат при използването на метал.Рентабилно ли ще е в сравнение с дървена конструкция?Сте се радван да чуя различни мнения на хора които имат опит или наблюдения за този вид строителство.Мисля,че ще е полезно да се отвори една тема която да разисква въпроси свързани с пасивните къщи.
до колко пасивна искаш да я направиш?
ако ще разчиташ само на електроуредите в къщата и дишането на хората за отопление - ще трябва мнооого изолация и не знам каква дограма...
на пръв поглед изглежда по-лесно да стане (топлоизолацията) с дървена конструкция, но без прецизни сметки трудно някой ще каже с кое ще е по-евтино - с метал или с дърво....
освен това цените са динамично нещо - днес са едни, утре други...