Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sspoko - специалист
Предстои ми поставяне на дограма предложиха ми 5 камерен профил 7см с 32мм. трислоен стъкло пакет даите мнение дали е достатъчна тази дебелина на пакета. Предварително благодаря.
Svilen22 - специалист
Смятам за достатъчно. 3 пъти стъкло по 4мм=12мм.Остават 20мм за двете камери - по 10мм.
velsi - Почетен майстор
Пакета добре. А какъв ще е профила?
PIP - майстор
Според мен 32мм за троен стъклопакет не е достатъчно.
Аз си направих дървена дограма с дебелина 70мм и трябваше да избирам между двоен стъклопакет с голяма междина и троен с две малки. От прочетеното в разни книжки, нета и разговори с уж компетентни лица се оказа, че за да е 'истински' троен стъклопакет е желателно да е поне 36мм, най-добре 40мм.
Но може и да греша.
Svilen22 - специалист
Да PIP колкото е повече е по - добре, най -добре е с вакум в камерите на стъклопакета.Но все пак трябва да се види и профила :)Според мен един прозорец го прави светлата част , а не черчевето.Почти 90% е стъклопакет в един прозорец.
velsi - Почетен майстор
Сега аз ще ти кажа така: ако живееш на шумно място си сложи този стъклопакет, тройния. Той ще спира повече шума. И искай да ти го направят с различна дебелина стъкла. Ако мястото е спокойно по-добре си сложи двоен стъклопакет, с по-голяма въздушна междина. Точно тя ще ти осигурява изолация от студ и жега, не стъклото.
joro_206 - напреднал
според мен трябва да е мин.40мм.
sspoko - специалист
профила е REHAU 5 камерен, за съжаление това беше и единствената фирма която предлагаше 3 слоен пакет. Да мястото е тихо но разчитам, че макар и по малки двете въздушни камери мжду стъклата да са по добър изолатор от едната но това са си мои расъждения не съм специалист и за това питам.
velsi - Почетен майстор
Това 5 камерно Рехау изобщо не е пет камерно и изобщо моя съвет е да бягаш далече от Рехау, за да не ревеш после.
sspoko - специалист
Velsi това ли имаш в предвид и какви изненади да очаквам от РЕХАУзащото нямам много избор там където живея, фирмата която го предлага е "Валда".

Прикачен файл

dograma1.JPG
dograma1.JPG (10.07 KиБ) Видяна 5866 пъти

Тема "Дограма???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: