Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
сакъзче - специалист
Здравейте, имам въпрос които искам да споделя с Вас. Имаме 20 метрова дренажна стена, която искам да разкрася с дървена ограда от изрязани и лакирани дървени капаци <изрезки от дървените трупи за по евтино> и оградни блокчета, въпроса ми е следния как може и какви са стъпките за да се закрепят върху тази дренажна стена. Благодаря ВИ!

Прикачен файл

123.jpg
Taka iskam da prilicha
123.jpg (195.97 KиБ) Видяна 3636 пъти

Прикачен файл

sega1.jpg
drenajna stena
sega1.jpg (20.54 KиБ) Видяна 3636 пъти
skrijo - специалист
Слагаш две дъски и накрая едно желязно профилче с две дупки ( което е закрепено върхо дъската колкото е широка ) .
сакъзче - специалист
skrijo написа:
Слагаш две дъски и накрая едно желязно профилче с две дупки ( което е закрепено върхо дъската колкото е широка ) .
Благодаря Ви за отговора , но не мога да си го предаставя... моля Ви бихте ли ми дали пример. Само да поясня ,че тези оградни колове са зад нашата мрежа и не мога да ги ползвам като опора. Имам само дренажана стена висока е 60см.Благодаря Ви за отговора.
skrijo - специалист
Имаш ли вдигнати от страни стенички , като на тази снимка , която искаш да стане ? Взимаш един ъглов профил с 4 дупки ,две от едната страна и две от другата .Свързваш едната страна за дъскита ,а другата за стеничката.Може и тези стенички да са метални , но така ще стане по-грозно.
jameson_2001 - специалист
Ако си мислиш, че с капаци ще изглежда по същия начин, като на снимката- няма да стане!(Ако е само за идеята ок)
А иначе, максималното разстояние м/у колоните е 4 метра(при твойте 20 м. ще дойдат и по- малко) , т.е. 5 секции.
Да не забравиш да оставиш 4-5 см м/у горната част на основата(дренажната стена) и долната на оградата.
сакъзче - специалист
skrijo написа:
Имаш ли вдигнати от страни стенички , като на тази снимка , която искаш да стане ? Взимаш един ъглов профил с 4 дупки ,две от едната страна и две от другата .Свързваш едната страна за дъскита ,а другата за стеничката.Може и тези стенички да са метални , но така ще стане по-грозно.
Нямам стенички , аз затова се чуддя как да стане, че да е здраво... Благодаря Ви за пояснението стана ми ясно, така ще стане, стига да мога да направя въпросните стенички....
сакъзче - специалист
jameson_2001 написа:
Ако си мислиш, че с капаци ще изглежда по същия начин, като на снимката- няма да стане!(Ако е само за идеята ок)
А иначе, максималното разстояние м/у колоните е 4 метра(при твойте 20 м. ще дойдат и по- малко) , т.е. 5 секции.
Да не забравиш да оставиш 4-5 см м/у горната част на основата(дренажната стена) и долната на оградата.
Господине , наясно съм че няма да изглежда по този начин, само за идеята е.Въпроса е как да закрепя основните колони върху тази стена.Б;агодаря Ви за вниманието.

Тема "Мисия - ограда върху дренажна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: