• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
spetro - напреднал
Братя,мисля да си шпакловам терасата на вилата,ама само си мисля щото незнам с какво ,мисля и да сложа мрежа от тая дето се слага на фибрана понеже има една-две пукнатини.Ще съм благодарен ако някой ме светне с какъв материал да я свърша тая работа!!!!
nihonjin - специалист
С циментова шпакловка.
Дали си струва да слагаш мрежа не знам - трябва да се види какви са пукнатините.
panalov - специалист
Правилно си се ориентирал .
Може да шпакловаш и с лепило за топлоизолация върху мрежата. На твое място бих сложил и изолация.
skrijo - специалист
Ако пунатините не са големи може и без мрежа :wink: .
ralev - специалист
Сложи си мрежичка, не е голям разход. И става по лесно и добре
Dewalt - специалист
Мрежата е неверотен материал,не я жали.Шпакловка пробвай на Мултиимпекс според мен е страхотна
trix - специалист
с мрежа и флекс лепило :)
Тани - модератор
trix написа:
Лепилото за плочки не е универсален материал! Дори лепилото за топлоизолация не винаги става за шпакловка. Правилно ти е препоръчал колегата по - горе да използваш шпакловка за топлоизолация и мрежа , но после ще е необходимо да защитиш циментовата шпакловка с някаква фасадна боя или мазилка , за да я предпазиш ! Успех!
FMaster - специалист
Тани написа:
trix написа:
Лепилото за плочки не е универсален материал! Дори лепилото за топлоизолация не винаги става за шпакловка. Правилно ти е препоръчал колегата по - горе да използваш шпакловка за топлоизолация и мрежа , но после ще е необходимо да защитиш циментовата шпакловка с някаква фасадна боя или мазилка , за да я предпазиш ! Успех!
Това наистина е единствения качествен варянт, но ... преди шпакловката (бяла или сива) поизчукай подкожушените и напукани части около пукнатината до здраво ... то ще си покаже и грундирай с дълбокопроникващ грунд, предполагам ти е доста запрашена стената!
Преди завършващия слой (мазилка или фасаген) също можеш да грундираш ... препоръчително е ! Успех! :-D
spetro - напреднал
Благодаря че сте така отзивчиви момчета!!!Взех решение-флексово лепило с мрежа и след това фасагенче!!! :respekt:
  • 1
  • 2

Тема "Шпакловка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: