Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miros84 - специалист
Мисля да си направя една стая за живеене, като стените и тавана ще бъдат от гредоред. Ще облека гредите от вътре с гипскартон а отвънка ще накова дъски, после стерипор и накрая мазилка.
Въпроса е, понеже структурата ще бъде греди навсякъде, има ли опастност мазилката отвънка или гипскартона да се напука след 2,3 години ако гредите се размърдат? Опасно ли е?
housedoktor - майстор
Ще ти предложа по -сигурен вариант .Правиш гредореда ,Между гредите изолация(ЕPS,уплътнен с пяна ).Отвътре е гипсокартон на конструкция,пароизолация и желателно вата.Отвън ветрозащита и дървена обшивка ,добре обработена .Цената на обшивката е около 18 лв/кв.м.
miros84 - специалист
18 лв/кв.м.?
Та 20 лв/кв.м ми излизат тухлите четворки ако ги зидам легнали. И още 4,5 лева за мазилка. Ще ми излезе много по скъпо така отколкото тухли.
ftubusa - специалист
miros84 написа:
Мисля да си направя една стая за живеене, като стените и тавана ще бъдат от гредоред. Ще облека гредите от вътре с гипскартон а отвънка ще накова дъски, после стерипор и накрая мазилка.
Въпроса е, понеже структурата ще бъде греди навсякъде, има ли опастност мазилката отвънка или гипскартона да се напука след 2,3 години ако гредите се размърдат? Опасно ли е?
Зависи от материяла, колко е сух. Бих те посъветвал да сложиш вата между картона и дъските.

Тема "Стени от гредоред,може ли?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: