• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
georgebg - специалист
Става въпрос за цокъл на ограда и други елементи с варовикова каменна облицовка.
Тези дни ще ги зачистя отново с водоструйка - излизат всички полепи и петна и камъка става като току що положен ....
и искам да ги запечатам в този вид.
Гледах че има лак за камък на Леко , а наскоро попаднах и на някакъв силиконов импрегнатор за камък на Боро (или нещо такова беше) - не съм наясно с тези продукти и кой ще е подходящ за конкретния случай...
Някой правил ли е нещо подобно да даде съвет, че идват почивни дни и трябва да осигурим материалите днес :)
trix - специалист
има и грунд за камък,можеш да грундираш и после да лакираш,е това е яка запечатка :)
Jason - специалист
Аз съм слагал от този на Леко и съм доволен.
Напръсках стената с бутилка 2л. под налягане миналата пролет и тази пролет си е все същото.
Няма пукнатини или олющено.
Спазвай препоръките на етикета.
Аз единствено забелязах, че ако го огрява пряко слънце много бързо изсъхва от камъка, което не мисля че е добре, но знам ли може и да бъркам. За всеки случай се постарах да го нанеса по-рано сутринта.
Напръсках леко(около 10-тина см.) и стената над камъка. Уж за по-добре, но после се оказа, че погледнато от страни под ъгъл стоеше като мръсно, така че по-добре пази стената.
Хайде сполай ти и честит празник, за утре де.
housedoktor - майстор
Този на Оргахим е супер -само не се шашкай в първите няколко минути :) След като попие си е супер
georgebg - специалист
всъщност се сетих че миналата година точно Леко пробвах върху едни плочки за да видя дали ще има разлика и след като попи не можах да позная коя е мината и коя не :)
затова и не знам дали ще може да осигури защита срещу повърхностно потъмняване, развитие на лишеи и мъхове
housedoktor - майстор
Върху плочки или върху камък ги пробва.На плочки няма как да видиш ефекта
romanpm - майстор
В обикновен лазурен лак за дърво налях може би 3/4 нафта и с него оцветих облицовъчен камък шоколадово кафяво , 4-та година си стои не е мръднал :wink:
housedoktor - майстор
Това ли имаш в предвид
А гледам,че ве4е има нов лак
http://www.orgachim.bg/index.php?locati ... 03&start=0

Прикачен файл

lak_stone.jpg
lak_stone.jpg (7.81 KиБ) Видяна 26027 пъти
georgebg - специалист
да този, и аз не знаех че има нова разновидност...
намазах т.нар тротоарни плочки - бетонени и понеже моите са червени, мислех че след лака ще изглеждат по-тъмни т.е. като мокри, но като попи не си личеше нищо...
но сега става въпрос за камък и дали запечатването ще е ефективно
housedoktor - майстор
По препоръка на един производител на тротоарни плочки-трябва да се лакират. Миналото лято купих шапки за оградни колони.Зедно със съсед ,за да използваме микробуса ми .След първата вата зима неговите бяха с огромни откъртени участъци от червената боя .Моите са непокътнати.Разликата е ,че той не намери за необходимо да ме послуша и да ги лакира
  • 1
  • 2

Тема "С какво да обработя камък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: