• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Ровейки из нета попаднах на нов вид тухли на Винербергер

http://www.wienerberger.de/servlet/Sate ... de_home_de

Какво ви е мнението за тези тухли и дали някои може да даде ориентировъчни цени. :)
FMaster - специалист
Колега не виждам къде точно и кой термо мост е прекъснат, за да е топлоизолация ... :?
За мен това е поредната финансова спекула за неразбиращите хора подплатени с много пари, иначе при бюджетно или всякакво друго строителство е абсолютно безмислено ...
torbalan - Дървен философ
мнооооого силно се изказваш....
тухлата е не лош топлоизолатор... а полиуретановата пяна доста добър...
идеята е готина, стига да не е скъпо :)

или поне да не е по-скъпо от тухла плюс топлоизолация :)
FMaster - специалист
torbalan написа:
мнооооого силно се изказваш....
тухлата е не лош топлоизолатор... а полиуретановата пяна доста добър...

отговори ми на въпроса не говори глупости, тухлата и пяната добър и доста добър изолатор ... кажи ми къде е прекъснат термо моста в ситуацията, тея тухли са нищо повече от това за което писах и НЕ са предпoставка за НЕ-слагане на топлоизолация, камо ли, те самите да са топлоизолация, повече не желая да споря за "мнения и идеи" ... всеки си има собствени, а истината е една, ако посмяташ и си отговориш на въпроса ми, сам ще се убедиш в истината!
Последна промяна от FMaster на чет май 20, 2010 10:25 pm, променено общо 1 път.
Цената на друг подобен модел обаче с вата в кухините я намерих и е около 4 евро/бр в Германия.
http://www.ziegelwerk-bellenberg.de/pla ... iegel.html
По това което им дават като параметри изглежда имат добри топлоизолационни своиства ,обаче с тази цена :?
jekasus - майстор
svetko написа:
обаче с тази цена :?
Взимаш няколко флакона пяна и " Направи си сам" :lol: за по-евтино.
BAlexandrov - специалист
А ако тези кухини са запечатани от мазилка и вътре си е въздух - това, че са пълни с пяна по-добра изолация ли е от въздуха? Не съм убеден :?
Илиян Илиев™ - майстор
Ми вместо да целиш дупките с флакона не е ли по-добре да напръскаш и обмажеш готовата стена с пяна като за направи си сам.

Струва ми се по-бързо, а и по-прекъсвателно се явява за термомостовете отколкото пълни тухли с пяна и между тях хоросан.

Иначе зидария изпълнена с пяна вместо хоросан май ще е голямо приключение с абстрактно дизайнерски край.

А по отношение на топлоизолацията с пяна май има какво да се прочете в съответния раздел. Не съм чел темата, но от заглавието съм останал с впечатление, че става въпрос точно за пяна. :?
Илиян Илиев™ - майстор
А колегата над мен с въздуха за изолация нека не си прави външни стени, защото въздуха е изолатор. Или в краен случай да опъне два найлона с въздух между тях и те така. :-D
jekasus - майстор
Илиян Илиев™ написа:
Или в краен случай да опъне два найлона с въздух между тях и те така. :-D
Такива оранжерии правят с отопление.
  • 1
  • 2

Тема "Тухли с вградена топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: