• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Имам къща на три етажа с вътрешно стълбище (бетон). Първия етаж има вход и през коридор се стига до стълбището. Втория етаж има вход на първата междуетажна площадка на стълбището. Искам да преградя стълбището и така първия етажа да остане отделен от 2-ри и 3-ти . На първия етаж остават стъпала, които искам да съборя. Къщата е близнак. Дали ще има някакви проблеми с конструкцията на къщата. Ако някой може да ме насочи..........
Стефан - майстор
ако работиш внимателно, не би трябвало да има проблем с конструкцията.
Някой друг ще се включи ли със съвет
ArturDent - Почти Безобиден
siel написа:
Някой друг ще се включи ли със съвет
Най-добре конструктора на сградата или друг конструктор, но ще тябват чертежите и/или посещение на място.
torbalan - Дървен философ
кога е строена къщата?
има ли пълна документация...

аз не бих рискувал да гътам бетонно стълбище без конструктор да е огледал на място...
Строена е 1980. Каква опасност има според вас?
възможно е стълбището да участва в конструкцията на къщата и като го разбиеш - да се разкикирица конструкцията...
евентуално стълбищеото от горния етаж да слезе при теб
и други такива...
panalov - специалист
Да беше постнал някоя снимка за да не гадаем и тогава може да получиш верният отговор.
nihonjin - специалист
Аз съм строителен инженер.

Стълбищните рамена в къщи стандартно се проектират като закотвени (конзоли) в наклонена греда, която се намира в стената. Ако и при теб е така за което съм 99% сигурен, нямаш никакви проблеми да ги събориш.
Въобще трудно ми е да се сетя за ситуация при която събарянето на стъпала застрашава конструкцията като цяло.
Разбира се най-добре е да покажеш чертежи, но пак ти казвам, мисля че няма проблеми да събаряш.
:)
аз за това попитах кога е строена...

иначе на село къщата, която е строена 30те години, и е с външно стълбище към втория етаж - ако тръгнеш да го събаряш, ще замине половината къща..... :)

ама тя там конструкцията е "олемале"
  • 1
  • 2

Тема "Усвояване на стълбище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: