Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
isbul - специалист
Ще ремонтирам стара къща - бетонна плоча, колони, малко надграждане и покрив. Какво ще ме посъветвате да включва договора със фирмата, по-скоро нещо важно, което може да се пропусне, като изискване.
Предварително благодаря!
stivemaster - майстор
Здравей колега,надявам се имаш проект за това което си решил да правиш.Ако е така ,уточни какви са предвидените дейности ,така може да ти се даде съвет за какво да внимаваш . Дано обаче да не го правиш на своя глава , тогава не може да разчиташ на законова защита, дори и да имаш договор ,според ЗЗД.
ArturDent - Почти Безобиден
Има примерен договор във форума Примерен договор за СМР.
Но той е за цялостно строителство. Може да се видоизмени за твоя случай. Но наистина трябва да имаш проектна документация. Подробно се описват всички работи и материали, които трябва да се извършат.
Аз лично имам една точка в договора, която в момента не мога да цитирам точно, но смъсъла е следния - Всичко, което трябва да се купува или изработва от строителя и е технологично необходимо си е за негова сметка. Да не стане после - ама в договора нямаше предвидени пирони, транспорт и т.н. ама те ни трябваха и ...плащай допълнително.
isbul - специалист
За сега идеята е без палан. Къщата е на село и новото ще е само бетонната плоча, особено ако се откажа от надграждане, пък и
строителната фирма е голяма и има конструктор.
Дали могат да ми съставят акт, след завършване на ремонта?
ArturDent - Почти Безобиден
isbul написа:
За сега идеята е без палан. ....
Дали могат да ми съставят акт, след завършване на ремонта?
Палан - каво е план?!
Акт - какъв? Глоба/акт 15?

Тема "Съвет за договор със строителна фирма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: