Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
miros84 - специалист
Здравейте. Искам да си направя една дървена барака 4м на 5м между дръвчетата в овошната градина и се чудих дали ще ми е нужен план. Ако да, къде да се обърна?
Баракатаа ще бъде изцяло от греди и дъски и ще е 20 квадрата. Какво мислите вие?
ArturDent - Почти Безобиден
Ако е мястото е земеделска земя, по смисъла на закона - не. Това е помощна постройка....
stivemaster - майстор
Здравейте.Колега ето един компетентен отговор http://www.geoimot.com/index.php?lang=b ... Q&faqId=17
miros84 - специалист
Мястото не е нива а е двор в регулация. Няма други постройки. Има само овошки. В съседните дворове има къщи.
stivemaster - майстор
Ето какво казва ЗУТ по проблема :
Преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане

Чл. 56. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Върху поземлени имоти могат да се поставят преместваеми увеселителни обекти и преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности - павилиони, кабини, маси, както и други елементи на градското обзавеждане (спирки на масовия градски транспорт, пейки, осветителни тела, съдове за събиране на отпадъци, чешми, фонтани, часовници и други).

(2) За обектите по ал. 1 се издава разрешение за поставяне по ред, установен с наредба на общинския съвет, а за държавни и общински имоти - и въз основа на схема, одобрена от главния архитект на общината. За държавните имоти схемата се одобрява след съгласуване със съответната централна администрация, която стопанисва имота, а в останалите случаи - с областния управител.

Мисля че излизаше 50-60 лв.

Тема "Трябва ли ми план за дървена барака?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: