• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dios - напреднал
Интересува ме какви начини има за захващане на навес към тухлена стена на къща.Идеята ми е че носещите греди/метални/ще бъдат по средата на навеса,може ли да не го захващам към къщата/отвътре стените са ми от дърво и е проблем/Размерите му ще бъдат около 4 метра дължина и 3 метра ширина височината 2.50.Просто на едната стена на къщата искам да направя навес,по ниско от покрива,да започва от самата стена.Незнам дали го обясних правилно.
torbalan - Дървен философ
направи конструкцията долепена до къщата...
щом не искаш да захващаш за стената...
dios - напреднал
Ясно де ама колоните като са по средата като духне вятър дали няма като не е захваната за стената да шава,е това ме притеснява,мерси за бързия отговор.
явно не схващам какво точно искаш да правиш...

сложи по една колона в четирите края на навеса (ако е голям, може и междинни)
колоните ги циментирай в земята
и отгоре си направи навеса....

има една тема за беседка, виж там как е направено и импровизирай :)
crez - майстор
Захващаш с големи метални дюбели(с гайка отпред) носеща греда за тухлената стена, на нея нареждаш ребрата,върху тях обшивка от сачак и накрая покривния материал. Другата носещата греда се подпира с 3 вертикални греди (на твоите 4м.) захванати в основата за метални шини бетонирани предварително в стъпки. Навеса е готов. :lol:
dios - напреднал
Този вариант беше първия който планирах,допада ми най много.Причината да питам за друг обаче е как да фиксирам напречната греда с дюбели в тухла четворка.
crez - майстор
dios написа:
с дюбели в тухла четворка.
Има точно дюбели за тухли четворки( т.е за кухини)
ако тухлите не са измазани - дюбелите може да се хващат в лепилото, с което са зидани....
PLOCHKATABG - специалист
Ако има възможност е най добре със шпилки .
dios - напреднал
Със шпилки не става по горе писах,не искам да съсипвам дървенията отвътре.Мислех с някакъв наклон на колони към къщата и тн.Иначе ще трябва да правя правоъгълник от швелери и после да го покрия,така отпада захващането за къщата.Ще е фиксиран само към терена.Как го виждате.
  • 1
  • 2

Тема "Захващане на навес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: