• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kavi67 - специалист
Здравейте!С търсачката намерих много полезни неща за дограмите като цяло,но специално за моето питане не намерих отговор.А,именно-задължително ли е поставянето на подпрозоречна дъска,от вътрешната страна на дограмата,или е повече препорачително,като се има впредвид,че ще бъдат поставени радиатори за отопление?Благодаря!
PLOCHKATABG - специалист
Дъската е повече за декорация и печелене на пространство за поставяне на нещо, примерно цвете .
Дъската се поставя преди дограмата, ако е с прозореца, после допълнително се слага от друг материал .
ebahti - майстор
НИКОГА не се слага преди джама,не е задължително-а въпрос на вкус
PLOCHKATABG - специалист
ebahti написа:
Ох, неам думи, пак категорични мнения... .

пп

Изображение

Изображение
Последна промяна от PLOCHKATABG на нед юни 20, 2010 8:17 pm, променено общо 1 път.
petkomz - специалист
Привет колега, ето ти пример с камък (врачански варовик), цвета отива и на бяла и на кафява дограма и според мен с него става по уютно отколкото с тия от PVC. Монтиран е след дограмата и обръщането с гипсокартон, като трябва да се предвиди предварително дебелината на камъка! По никакъв начин не пречи на отоплението, като се има в предвид че се подава 2 см от стената!

Прикачен файл

PIC_1066.JPG
PIC_1066.JPG (124.11 KиБ) Видяна 4939 пъти

Прикачен файл

PIC_1067.JPG
PIC_1067.JPG (124.15 KиБ) Видяна 4939 пъти
pavkatay - майстор
PLOCHKATABG написа:
ebahti написа:
Ох, неам думи, пак категорични мнения... .

пп

Изображение

Изображение
Не се слага преди , а заедно с дограмата. На тези чертежи са пропуснати винтовете за присъединяване на ППД към касата.
А по въпроса на автора на темата: не е задължително, а по желание. НО аз на моите клиенти винаги им подчертавам, че от един прозорец след монтажа само касата и подпрозоречната дъска не подлежат на някакви промени,ремонти и др. интервенции.
Така,че просто трябва твърдо да се реши-ще има ли или не ППД.
PLOCHKATABG - специалист
PLOCHKATABG написа:
Дъската се поставя преди дограмата, ако е с прозореца, после допълнително се слага от друг материал .
Е да де, аз какво съм написал. При монтирана дограма,как ще стане ?
torbalan - Дървен философ
аз отначало мислех да не слагам подпрозоречни...
обаче майсторите, дето обърнаха прозорците не се справиха добре... и жена ми издаде команда "слагай подпрозоречни"

ето го един и същ прозорец без и със дъска...

http://picasaweb.google.com/dimitar.j.s ... 2465606786

http://picasaweb.google.com/dimitar.j.s ... 9223685074

дъските са монтирани доста след дограмата... правил ги е същия човек, дето прави и дограмата...
залепени са с монтажно лепило PL600, след което подмазах отдолу с гипсово лепило...

мисля, че добре се получи - най-важното - жената е щастлива :)
kavi67 - специалист
Благодаря за отговорите!Тъй като не съм добре запознат,повече ме притесняваше,дали ако не поставя ппд над радиатор за отопление,това не би ли довело топлият въздух през зимата,да влиза в пряк контакт с по-студеният в стъклопакета и това да води до появата на конденз в стъклопакета?Благодарение на форума,разбрах че има редица други фактори водещи до появата на конденз,но по моят въпрос не намерих отговор.Но,явно притеснението ми е било неоснователно.Още веднъж,благодаря!
torbalan - Дървен философ
прекалено много задълбаваш...

ако те кефи - слагай си дъски и не го мисли отоплението :)
  • 1
  • 2

Тема "подпрозоречна дъска-задължително или препозъчително?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: