• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zarkoenko - специалист
здравейте.ще започвам да строя и искам да попитам колко излиза на квадрат (материали,труд,други разходи) общо всичко.къщата ще бъде тухлена на един етаж с плоча.мисля да е с четворки.
stenmark - специалист
От много неща зависи.Например терена имали голяма денивилация или е равен,вида на тулите/четворки има 0.46лв до 2.5лв./дървения материал за покрива също, а да не говорим за цената на труда там става страшно.Сега аз също строя и като гледам цената на груб строеж излиза само материали около 100евро/кв.
rumeniak - специалист
Лично за мен строителство с тухли е остарял метод, бавен, трудоемък и др. такива. Аз моята къща ще я правя с ИТБ. Бързо качествено и на същата цена. Колкото до цената всички предлагат около 300 Евро на кв метър застроена площ в завършен вид. Тази цена е за базово изпълнение. Екстрите са допълнително нещо.
Grezinski - специалист
300Е !?!?1 ненормална работа. 100Е/м2 струва проекта с материалите, доставено до обекта. Само фундамент не влиза. Метална конструкция с магнезит отвън и отвътре. Минерална вата за изолация. Стига къщата да е над 120 м2, едноетажна.

Изливаш фундамента и след това само сухи СМР-та.
ArturDent - Почти Безобиден
Grezinski написа:
Само фундамент не влиза.
...и кумункациите - канал, ток , вода
Защо никой не дава цена за тия сглобяеми, с панели или подобни къщи, общо !
"Ние ти даваме цена 100Е/кв., ама ти трябва да си направиш половината!"
ilian ivanov - специалист
Grezinski написа:
300Е !?!?1 ненормална работа. 100Е/м2 струва проекта с материалите, доставено до обекта. Само фундамент не влиза. Метална конструкция с магнезит отвън и отвътре. Минерална вата за изолация. Стига къщата да е над 120 м2, едноетажна.

Изливаш фундамента и след това само сухи СМР-та.
Кажи нещо за двуетажните, как излизат като цена, и цена за монтажа.
filmatoplo - майстор
Сметни си 2и2 ,ископа, колко бетон,колко желязо,тухли,разтвор за зидане,кофраж,труд, ще добиеш представа .за 35 000 лв я покриваш на груб строеж 100-120 м2. :wink:
JohnnieSmoker - помощник
Абсолютно вярно ... от собствен опит го казвам без цената на земята обаче .
rumeniak - специалист
Двуетажните излизат на същата цена. Благодаря на колегата артурдент. Да наистина повечето строители казват за 100Е на кв. и си готов... Ама после фундамент няма, инсталации няма и т. н. ... От всичко казано до тук излиза че за да вървиш на пазара трябва да си малко мошеник. това да не кажеш онова да забравиш. Аз обявявам нова цена за къща от ИТБ 90Е кв. м.
vlad0 - специалист
rumeniak написа:
Двуетажните излизат на същата цена. Благодаря на колегата артурдент. Да наистина повечето строители казват за 100Е на кв. и си готов... Ама после фундамент няма, инсталации няма и т. н. ... От всичко казано до тук излиза че за да вървиш на пазара трябва да си малко мошеник. това да не кажеш онова да забравиш. Аз обявявам нова цена за къща от ИТБ 90Е кв. м.
Тая цена включва ли основи и покрив?
  • 1
  • 2

Тема "цени на квадрат застроена площ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: