Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
inah - помощник
още малко снимки и въпроси
виждате как е отворен сега тавана надолу; аз искам да си сложа дървена ламперия така както е стария вариант-снимката най-отгоре; искам да попитам трябва ли да се прави нещо и как точно трябва да се сложи ламперията
ако знаете и къде мога да намеря ламперия която е със широчина 20 см. също ще бъда благодарна тъй като има само от тясната, а тя не ми харесва-ако знаете да ми посочите някой, който да изработва също ще бъда благодарна
2) трябва ли и как да се обработват гредите допълнително

Прикачен файл

DSCN6296.JPG
DSCN6296.JPG (54.6 KиБ) Видяна 3839 пъти

Прикачен файл

DSCN6297.JPG
DSCN6297.JPG (50 KиБ) Видяна 3839 пъти

Прикачен файл

DSCN6298.JPG
DSCN6298.JPG (49.17 KиБ) Видяна 3839 пъти

Прикачен файл

DSCN6154.JPG
DSCN6154.JPG (53.26 KиБ) Видяна 3839 пъти
goran2 - специалист
Какво и има на старата ламперия,че искате да я смените?Проблема с провисването не е ли от гредите над ламперията?Така от снимката не става ясно къде е проблема.
housedoktor - майстор
Това не е ламперия а дъски като фугата е покрита с летва.Най добре ползвайте старите ,ако са в добро състояние
inah - помощник
на места ламперията е много запазена, но на места от гредите, които се бяха счупили много провиснала; друг проблем е, че това е на повече от 120-30 години и самото дърво на места вече се е свило, леко напукало и начупило/както и при пода/; другия проблем дойде от това, че като сменяха стените в едната стая и трябваше да я свалят от което съвсем се нацепи, а не върви в едната стая да търсим нещо ново, а в останалите да е същата - ще си личи разликата
housedoktor - майстор
Трябвало е да ги пазите -100 години са нищо просто .Аз специално не виждам проблем едната от стаите да е със стар таван ,а друга с нов .Стига да са разделени от врата
goran2 - специалист
Аз също залагам на старите доколкото е възможно разбира се.Моите дъски са нови пък пак са напукани.Мое мнение е да не обръщате особенно голямо внимание на пукнатините стига това да съвпада с душевния ви мир.Нови дъски ще си поръчате от някой бичкиджия,но мисля,че 20 см.ще са малко тясни старати дъски не са ли около 25см широки?
inah - помощник
да-от 22 до 26 см; много ви благодаря, че ме осветлихте за това какво да търся, защото от 2 месеца ровя по всякакви сайтове и все се отчайвам като видя, че максималната дължина е 12 см-грозно; друга причина да искам да сменя ламперията е, че на места не е по цялата дължина на стаята, а аз искам да е така;
а на бичкаджията какво да кажа-да ми направи дъски от чам с тези рамери ли; съжалявам за глупавия въпрос, но съм се отчаяла да питам майсторите и те да не знаят какво да ми отговорят;
и пак за гредите:))-какво да правя и с какво да изолирам

Тема "Реставрация на стара къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: