Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stoyansbg - специалист
Решил съм да строя къща от дървена конструкция, но като за начало ще вдигна една барака 3x3м на същия принцип, за да ми се изясни донякъде с какво ще се сблъскам като започна големия строеж. Бараката смятам да я изпълня подобно на американските къщи с греди със сечение 5x10см, а къщата еввнтуално с по-голямо сечение.

В момента ми е голям проблем намирането на дървен материал. Знаете ли откъде мога да намеря добре изсушен рендосан иглолистен дървен материал за конструкция на къща - 50x100x3000, 3500, 4000мм? Може и импрегниран да е, но не е задължително.
kalin72 - майстор
В София, на Околовръстното, южна дъга, точно срещу Шел-Бояна, има една фирма Техноууд
http://www.technowood.bg/site/?q=node/93
Казват, че дървесината там била качествена.
Аз също съм намислил да строя едноетажна къща американски тип, греди и изолация от вата между ОСБ3 :) И все още търся мнения, опитни хора, които да помогнат, и разбира се, парцел около София (50 км от София )
stoyansbg - специалист
Благодаря за информацията! Цените са малко солени, но пък материала може да се поръчва на точен размер, така че на теория не би трябвало да има фира. Освен това от фирмата ми казаха, че цените подлежат на коментар според конкретното запитване и съответно оферта. За съжаление първата ми поръчка ще е само за барака 3x3м и едва ли ще има голяма отстъпка, но кой знае? При всички случаи ще посетя някой от дистрибуторите на фирмата, за да видя качеството и ще поискам оферта.

Други предложения?
inp - напреднал
Друг вариант е да се поразходиш из Родопите - Белица, Якоруда, Велинград, Пазарджик също. Там обаче материалът може да е сравнително прясно бичен. Но за пробата би трябвало да стане. Тамън ще е по-евтино, а пък може да попаднеш и на читав материал за къщата.

Тема "Дървен материал за конструкция на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: