Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tuninghuman - специалист
Цена на покриване на готов покрив с керемиди?
Покрива е готов от края на 2004 - и е покрит с битумните рула.
Тогава нямаще време и дредста за керемиди. Сега искам обаче да го покрия с керемиди - чудя се много още кои - харесвам тези гръцките - КОТАЛИ.

Въпросите ми са - колко е нормална цена за квадрат само за летвите и наковаването на керемидите?

Няма да слагам ни6о друго защото бутумното покритие не е мръднало за 5 год и не е пуснало капка. Дали обаче е правилно да се кове скара върху него и керемиди?

Каква е тази двойна скара???
laary - специалист
Пич двойната скара са летви от билото към улуците и върху тях летвите за керемидите!
radkooman - напреднал
Тази двойна скара представлява тънки летви /2*4 или 1*4/ на избрана от теб дължина който се полагат от билото към улуците. Ширината през която се слагат зависи от керемидите който ще слагаш. В брушурите са описани напречните гредички с какъв размер са и тежината на керемидите на м2.
Идеята на двойната скара е да се проветрява покрина и ако има конденз или теч той да се стича директно в улуците, за тази цел обаче мушамата ти трябва да влиза в тях.
tuninghuman - специалист
:-D :-D :-D :-D Разбирам сложната система на двойната скара - идеята е дали си заслужава и какво е ултимативното и приемущество. Предпочитам и смятам да импрегнирам или лакирам летвите пред въпросната двойна скара. Но въпроса ми е колко е нормалната цена на
сковаването на скарата и керемидите. Писнало ми е да вися. Покрива 2 месеца живях по цял ден на него. Скара и керемиди, без дори поставяне на каквото и да е отдолу щото няма смисъл след посипката с която е покрива сега (и да, тя влиза в улуците).

Покривът е най-сериозното съоражение - чакам 5 г да го довърша и искам да го направя умно и колкото мога макс. правилно. това е.
шоп - майстор
tuninghuman, как да ти каже някой цена като не знаем за какво говорим. Може да е обикновен вилообразен, може да е разчупен със сто чупки и сума ти капандури, комини, мансардни прозорци...
Пусни снимки.
tuninghuman - специалист
едната страна е малко завъртяна

http://img18.imagevenue.com/img.php?ima ... 1192lo.jpg

другата не толкова

http://img183.imagevenue.com/img.php?im ... _530lo.JPG
radkooman - напреднал
tuninghuman написа:
:-D :-D :-D :-D Разбирам сложната система на двойната скара - идеята е дали си заслужава и какво е ултимативното и приемущество. Предпочитам и смятам да импрегнирам или лакирам летвите пред въпросната двойна скара. Но въпроса ми е колко е нормалната цена на
сковаването на скарата и керемидите. Писнало ми е да вися. Покрива 2 месеца живях по цял ден на него. Скара и керемиди, без дори поставяне на каквото и да е отдолу щото няма смисъл след посипката с която е покрива сега (и да, тя влиза в улуците).

Покривът е най-сериозното съоражение - чакам 5 г да го довърша и искам да го направя умно и колкото мога макс. правилно. това е.
Чертаеш и смяташ, чиста математика.
1. избери керемиди- виж разходната норма на м2 - умножи я по квадратурата на покрива, не забравяй капаци.
2. избери с какви летви. препоръчвам ти 1х4 за вертикали и 4х5 за хоризонтали. сметни колко ще ти отидат в м2. сметни им кубатурата и после я умножи по цената на кубик / ~ 300 лв /.Импрегнирането на скарата според мен е ненужно, но е по твоя преценка.
3. не забравяй пирони, като гледам поне 15-20 кг.
4. и улуци
5. обшивки на комините
6. капандури
7. върху получената сума сложи поне 10-20 % отгоре :-D
А за цена мисля че ако слагаш само скара и керемиди можеш да намериш цена и под 10 лв на м2.

Ако имаш въпроси питай !

Тема "Цена на покриване на готов покрив с керемиди?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: