Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте на всички. Имам нужда от спешен съвет по два въпроса свързани със стротелство. Първо:Кои тухли са по добри и по здрави, българските /по специално на Мездра/ или гръцките тухли. Моля някои ако е строил със едните или другите да каже от опит. Вторият ми въпрос е за плоча кота 2.60 , плочата над първият етаж- арматура- двойна скара нужна ли е. Майсторът ни натиска да е двойна скара желязо Ф10, излиза адски много. Къщата е на два етажа и над тази плоча ще има само един етаж и покрив, плочата ще бъде с греда. Моля за съвети, всякакви мнения ще са ни от ползва.
Георгиев - специалист
В конструктивния проект какво пише?
stivemaster - майстор
Доколкото разбирам от същността на питането нямате проект за това което правите , така че вместо тези въпроси колега , задайте на себе си следните въпроси :
1.Правейки незаконно строителство , как ще го узаконя впоследствие ?
2.Колко време ще мине докато ме хванат дори да реша да не предприемам узаконяване ?
3. Колко би ми струвало събарянето на построеното ?

Не мислите ли че е време да започнем да разсъждаваме малко ? Все пак това е форум за "направи сам" , но неща които ЗАКОНА РАЗРЕШАВА господа . Според мен и у нас не трябва да се толерират изцепки от рода на "те ще ми кажат какво да си строя и как" защото така е навсякъде .
Кажете ми европейска държава в която ще проявят търпимост и разбиране към такива действия .
Това все пак не е като да си направиш преградна стена или замазка.
Nejdet - специалист
Само да вметна.

Вече по българско и европейско законодателство в строителстото НЯМА опция за УЗАКОНЯВАНЕ на строеж.

Запитайте се защо ли искат да разрушат приюта на дядо Иван. Повече ТУК
stivemaster - майстор
Отвратителното в случая е че ще се наложи политическо решение на въпроса колега .Според мен трябва да разделим практиката да се строи незаконно на две :
1.Незаконен обект , неотговаряш на никакви норми и без изготвени проекти изобщо - в частност като приюта който споменахте (супер талибански случай)
2.Незаконен обект , построен по действителен работен проект , преминал(непреминал) съгласуване , поради липсваща техническа инфраструктура или др. причини.
Нали не си мислите че раздухването напоследък за наличието и самото показване на незаконни палати ще доведе до събарянето им ? Защото аз мисля че никой няма полза от такава конфронтация че ще се създадат условия за тяхното узаконяване с цел възникването им като данъкоплатци и рушветоплатци.

Тема "Моля за спешен съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: