• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
joy4j - специалист
кажете ми,имали опасност да изникне трева между фугите на плочките ми на двора.Направен е без бетонна настилка.Между фугите има пясък,мисля да не слагам фугин,имам и бордюри.Ако имаопасност какво мога да направя .
donnna - специалист
99 % трева ще изникне...

спасението - джобно ножче или Раундъп...
ebahti - майстор
не 99 а 101% ще поникне
piron45 - майстор
Само през плочките не може да поникне. Иначе каквото и да правиш все ще си намери от къде да излезе след време. На двора имах циментови плочки фугирани с бетон. След няколко години тревата започна да избутва бетона между плочките.
ZMeyGorianin - майстор
Преди 7-8 години пренаредихме мозаечни плочки. Отдолу сложихме подложен бетон около 5см. Още на следващата пролет тръгнаха треви, които пръсках с Раундъп и почиствах с мотика. Файда никаква. Тази година не бях ходил там от май до август и ето какво заварих от дъждовете:

Прикачен файл

Cam000164.jpg
Джунгла
Cam000164.jpg (51.24 KиБ) Видяна 9298 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
К'во ти пука. аз изчистих към края на пролетта. До нула. После 1 месец дъждове и имаше трева метър висока. А увивните растения на оградата - към 2.5м (оградата е висока 1.8, а те бяха я прехвърлили.)

П.П. За колегата с плочките - какво толкова лошо има да има трева във фугите?
ZMeyGorianin - майстор
А ето как /трябва да/ изглежда след почистването и поливането:

Прикачен файл

Cam000166.jpg
Cam000166.jpg (50.29 KиБ) Видяна 9167 пъти
Frysco - специалист
Нищо не помага.И с нафта съм наливал и пак си расте.С горелки я горихме, циментирахме.... тц, расте си.Раундъпа има много слаб ефект.С нафтата поне няколко месеца докато не се изветри съвсем си държи.Обаче си смърди през това време, тънко и едва доловимо.
EDI - майстор
Сол или солена вода решава проблема.Не завинаги, но за дълго.
Йорданов2 - специалист
АЗ бих опитал с 4 пръчки динамит, вкопани по квадратно гнездовия способ с дълбочина около55-60 см. Важното е да се палнат едновременно.
Мисля, че тревата ще изчезне като дим :-D
  • 1
  • 2

Тема "базалтови плочки за двор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: