Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте скъпи форумци,
от няколко дни разглеждам темите във форума, но не мога да се ориентирам кои са най-добрите керемиди на пазара, в момента. Ако можете да изразите своите мнения, за да ми помогнете да стигна до някакво решение, ще съм ви безкрайно благодарна.

Поздрави
vlad0 - специалист
Аз сложих Брамак, не знам дали са най-добрия избор. На външен вид са доста прилични, бетонни са, а и покритието им ми изглежда доста надеждно, само са малко по-скъпички. Металните керемиди както каза колегата преди мен също ми се виждат добър вариант - красиви са, като гледам на запад хората масово ги слагат, но не мога да дам информация от първа ръка.
stenmark - специалист
Интересно ми е ebahti да коментира как е при него,защото той е без плоча и би било интересно да ли са шумни когато вали и горещо в под покривното през лятото.Това поне ще е информация от човек който ползва а не продава!
PCL82 - майстор
Внимавайте с металните ако няма мълниезащита и мястото е с чести гръмотевични бури! Да не се окаже че зорлем ги привличате.
При новото строителство често се предписва мълниезащита и тогава не е проблем.
ebahti - майстор
stenmark написа:
Интересно ми е ebahti да коментира как е при него,защото той е без плоча и би било интересно да ли са шумни когато вали и горещо в под покривното през лятото.Това поне ще е информация от човек който ползва а не продава!
Aз имам 10см. вата под тях,така че нямам проблем с шум и температури-абе мн. съм доволен...само че задължително тр. да се сложат снегозадържащи кекерци щото снега пада като лавина и троши улуци :)
ivojeliazkov - помощник
металните керемиди са мн. добър избор преди време се занимавах с тях и ги познавам из основи съпоставял съм ги с всякакви други единствено като качество и дълговечност могат да се сравнят с едно времешните които вече за жалост ги няма . лошото е че при нас металните се използват от скоро и не може да се представи нагледно като факти как се държат във времето но да не забравяме гаранционните карти дръжте да ви се издадат иначе кофти всичко е на приказка и мъжка дума . има и доста производители трябва да се подбере качеството да отговаря на цената . само като пример съществуват такива на които им се издава гаранция от завода производител за това че няма да си променят цвета в продължение на 50 години за дължина на живот си правете сметка вие . :shock:
ЧефоС - специалист
Аз залагам на керемиди Стралджа
ArturDent - Почти Безобиден
ivojeliazkov Искам да видя как правиш рекламация за металните (пък и други) керемиди след да речем 5 години.
Още повече искам да видя как някой търговец ти уважава тази гаранция.
:-D

Може да получа сърдечен удар, ако пък видя търговец, който ти е дал гаранция за цвета 20 години и направи нещо по случая, ако трябва да ти ги подменя.

П.П. Относно гаранциите, можете да се доверявате единствено на Закона за устройство на територията и правилниците към него. Мисля че там за покрив беше или 7, или 3 години. Не съм сигурен.

П.П.П. В същия закон/правилник гаранцията за пътищата е 3 години. Досега не съм видял кмет да осъди фирма изпълнител, заради дупки на нов път.
Rado_smolian - помощник
Аз бих препоръчал пясъчно-полимерните.Но имат един недостатък, нямат консумативи.

Тема "Моля помогнете. Информация за керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: