Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Ole4ko - специалист
Здравейте приятели !! На скоро завърших (грубия) строеж на къща заедно с баща си. Къщата представлява 76 кв. м. сутерен, 76 кв.м. първи етаж + 30 кв.м. тераса, втори етаж 100 кв.м. Имам няколко въпроса към вас като по опитни във всяко едно отношение :) а те са:
1. Каква дограма да сложа ? предлагат ми schucoo троен стъклопакет пет камерен, и salamander пет камерен профил двоен стъклопакет. разликата в цената е около 2000 лева. прозорците са 22 квадрата грубо, а вратите 8кв.м.
2. Какво отопление да направя ? Замислил съм се сериозно за твърдото гориво тъй като все още си е най-евтино. До нас минава газ, но отзивите в града са доста негативни. от Костинброд съм между другото.
3. Как да направя къщата си отвътре ? Мисля да сложа гипскартон със минерална вата на всяка една стена било то вътрешна или външна.. на 22 години съм сам самичък и за начален етап мисля, че е най добре да си стегна една баня със холът на първия етаж а останалото за в бъдеще... относно отвън на къщата мисля да сложа 5 см стрипор, но не ми е в преоритет. Първо от вътре. Като изключим дограмата и отоплението всичко останало ще си правя сам ( с баща ми приятели и тн..) Ще се радвам на съвети защото на пролет започвам ! :) благодаря предварително

Прикачен файл

IMG_0908.JPG празният ъгъл на първия етаж съм направил едно зид-че около 40 см. и цялотоо ще бъде с прозорци (неотваряеми) иначе общия вид е това
stenmark - специалист
За дограмата варианти много,провери и други оферти/KBE,Tisen,Kommerling/Вътрешните врати МДФ.За вътре добре са са ориентирал към картон с вата,но това ще го правиш чак когато си изолирал вън.Иначе тая влага като поеме вътре ще стане мазало.Външната,сложи повече от 5см.Тук много се е коментирало,на ако вътре го направиш както спомена 8/10см ще си ти достатъчни.
Ole4ko - специалист
относно дограмата "kommerling" в града ми има офис на роллпласт и доколкото знам те работят с тези профили.Ще се допитам и до тях. Казваш че вътре ако направя картон и вата а отвън тухлата четворка е гола ще бъде проблем ? Желая да вляза в къщата но ако започна изолацията и отвън може би няма да се оправя финансово :) ... ами ако за начало я направя на първия етаж само 8см ?
stenmark - специалист
Задължително първо изолацията отвън.За да не се натвариш финансово отложи мазилката за по-късен етап.Нейната стойност е почти половината от себестойността.Делебината на изолацията ти си я решаваш,но по-малко от 8см просто няма смисъл.
Ole4ko - специалист
Прав си ! Така и ще направя... ще сложа прозорците и започвам изолацията отвън. Скеле имам за цялата къща. Само трябва да намеря изгоден на цена стиропор в района на софия. Ще сложа 8см и ще го шпакловам две ръце, а другото по натам... Ще отида до офиса на роллпаст тези дни да им искам и на тях някаква оферта за прозорци. мисля февруари че ще бъде месецът за това. Зимата като чели ще има повече промоциии за дограма знае ли човек :)
schuldiner - майстор
Гледай като се захващаш сега с топлоизолацията и шпакловките, напролет да не ги повтаряш.
Ole4ko - специалист
Мисля че е най-добре да я оставя за есента... през лятото ще правя ел. инсталацията и картона на първия етаж.
penio_penev - напреднал
За дограмата според мен слагай shucoo,зависи и от обкова.До колкото знам ролпласт поставят трокал,етем,кбе,но пак избора и паричките са си твой.Успех
Ole4ko - специалист
За Schuco пет камерен профил с троен стъклопакет ми предложиха за цялата къща (22 кв. м. прозорци , 8 кв. м. врати) отваряеми са всички без 4 прозореца - 4200 лева ,а за саламандера малко над 6000 лева. Нямам си никакво понятие от дограма и незная как вървят цените т.е. това добри цени ли са или не ... Като имате на предвид че аз съм им давал размерите и начина по който да се отварят прозорците. Не се е стигало до окончателни оферти мисля че тези цифри ще варират плюс минус някакви пари незнам :) Ще е хубаво да се допитам до още няколко модела разбира се.. но Саламандер-а най - ми допада понеже единствено за него лошо все още не съм чул от "по разбиращите" Шуко... Пълна индия никой нищо не казва
VLADO66 - майстор
Огледай се и за REHAU профили Саламандъра е хубав но и скъп профил.

Тема "Нов в бранша моли за съвет :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: