Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Dimitur - специалист
Здравейте Съфорумци,

По време на строежа на къщата ми(все още съм на основите) се двоумя дали да правя двускатен покрив както е по проект или да направя една яка тераса с барбекю и едно сервизно помещение и останалото да е тераса под звездите.
Отсега знам че трябва много здраво да се изолира с поне 3 пласта изолации-армирана замаска и най отгоре теракот или плочки някакви.А най важното ще остане май отвеждането на водите от дъждове,снегове и други.
Моля ако някой се е сблъсквал или има такава тераса на покрива да сподели опита си и преживяното което със сигурност е нещо ново за България.
JOUO - специалист
Най-напред върху плочата циментова замазка 2 към 1 с водно стъкло, после се залепя фибран поне 3 см. но най добре е с 5 см., шпакловаш отгоре 2-3 ръце със теракол - боро и отгоре можеш да лепиш теракот, гранитогрес, но най добре гранитогреса, защото е по устойчив на външните атмосферни условия.Аз така си направих покрива само, че не съм му сложил гранитогреса още е на шпакловка с боро и за сега няма нито капчица влага вече 2 зими е така, като имаш на в предвид, че няма допълнителен покрив отгоре и дъжда и снега директно върху него пада есента и зимата, но има стабилни наклони с 4 сифона за отводняване!!!
П.П. И НЕ ЗАБРАВЯЙ НАКЛОНИТЕ ЗА ОТИЧАНЕТО НА ВОДАТА КАТО ГО ПРАВИШ ПОКРИВА ДА НЕ СТАНЕ БАСЕЙН, АКО НЯМА ДА ПРАВИШ ДОПЪЛНИТЕЛЕН НАВЕС/ПОКРИВ!!! Успех.
Dimitur - специалист
Здрасти колега,
По въпроса за сифоните те кога е най добре да се монтират ,да ли могат да се заложат в плочата
dvdraider - помощник
моята тераса е точно такава трябва да направя няколко снимки и ще ти ги пратя аз съм без сифон само с наклон на терсасата изолация има само в стаята под терасата със стреопор 2ка а терасата е с гранитогрес релефен за да не се парзаля като е влажно парапета е дървен твоя сигорно ще баде плътен зид или нешто подобно за това предполагам питаш за сифон

Тема "Идеи за за озеленена тераса най отгоре или скатен покрив???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: