• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Къщата ни е стара и подът е без плоча.Цялата къща се клати и всичко се чува от долу и горе.Искаме да си излеем плоча в една стая и коридор.Но не знаем точно как да постъпим!Какво е нужно и как се процедира?Разбрах ,че има и друг вариант-да се подсилят гредите с допълнителни греди и да се сложи нещо за шумоизолация...
Много съм далече от строителството и ще съм благодарна на всички ваши предложения!
Profi Stroi - специалист
Това което имате като цел е ясно
Но възможостите не са много
Определено тази която сте намислили е прекалено:
-трудоемка
-бавна
-скъпа
А може и да се окаже че е прекалено тежка за гредите при което къщата ще спре да скърца,просто ще падне
Варианта - сух под е най удачен
Цената е добра
Става леко
Служи за звукоиолация
Става дори и по здрво от плоча")
Ще бъда много благодарна ако ми разясниш леко какво е мек под.С какви материали се прави?Предварително благодаря!
Profi Stroi - специалист
Направата става с посипка,плосткости от гипсофазер
Взима се ниво
Насипва се
Нивелира се
Поставя се гипсофазера
Шпаклова се
Поставя се втория ред гипсофазер отгоре слагай каквото искаш
Като тръгне в форума секция за видео ще кача нагледни материяли стъпка по стъпка
Profi Stroi,благодаря ти за инфото! =D> От малък провинциален град съм и майсторите тук късно научават новостите в професията си! :wink: Така поне ще зная и аз какво точно да искам от тях :wink: Да обобщя какво ще направим:махаме дюшюмето,под него има гредоред,слагаме допълнително греди,посипваме/с какво?/,слагаме гипсофазер,замазваме и слагаме дъбов паркет.Правилно ли съм разбрала?Поправи ме ако греша!
Сори ако изпростявам,но не разбирам в тази област,а искам да не ми се клати стаята и да не чува телевизорът от първия етаж! :x
Profi Stroi - специалист
Tака, така
Значи ако наистина си от такъв град имам опасения че ще намериш някой който да го направи
Търси някой майстори от по големите градове
Ако трябва им покрии разход гориво -няма да съжаляваш
Ако не можеш да се справиш мога да ти препоръчам от следните градове:София,Пловдив,Варна,Бургас,В.Търново
Няма смисъл от втори ред греди напречно
Пода направен качествено е достатъчно здрав
Значи махаш дюшамето
Под него има сгурия или някакъв боклук-изчистваш го
Пускат се нивата
Изчисленията показват колко посипка трябва да се вземе
Матеряла върху който ще легне гипсофазера
Ако нивото е над 4 см се купува и се слага EPS за да се повдигне според необходимоста
Нивелира се и се слага първия лист гипсофазер
След него се шпаклова и с винтчетата се завива втория като се разминават фугите между двата пласта умишлено
В това положение пода е готов за поставяне на независимо какво покритие отгоре
Много ценна информация!Благодаря!Живея близо до Ст.загора-дали от там ще намеря майстор?
Profi Stroi - специалист
На тази дестинация нямам връзки но мога да помисля
За каква квадратура става въпрос
Кой смяташ да достави материалите за дейноста, мисля че в региона няма налични
Стаята е 16кв.м.Понеже много ни заинтригува този вариант за под и искам правилно да ни разбереш:Много от нещата ,които казваш ние не разбираме .Какво е EPS?И технологията нещо не схващаме?
Правилно ли обясних?Подът ни е на стара къща без плоча.Дали твоят вариант ще ни даде стабилност и малко шумоизолация?
Колко ще ни струва всичко с материали и труд???
Ако ни устройва можем да се договорим+2 големи туби нафта :wink:
velsi - Почетен майстор
Виж сега. Този под е хубав, но не очаквай чудеса. Тръпненето при ходене, характерно за гредоредните конструкции няма да изчезне. Този под е по-скоро някакво покритие, отколкото конструкция. Ще се подобри топлоизолацията, но шумоизолиращия ефект ще е много малък.
  • 1
  • 2

Тема "Изливане на плоча върху мек под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: