Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Joriev_83 - помощник
Това лято построих една пристройка към къщата с тухли четворки и единични за шайбите.От вън не е измазана с варов разтвор и мисля директно върху тухлите да слагам 5см изолация.Ставали така или трябва първо да се измаже?Приемам всякакви съвети.

Предварително благодаря.
evdoki - специалист
Може и по двата начина.
Ако не измазваш, лепиш на "кюфтенца".
Ако измажеш, лепиш на гребен.
babyrose - помощник
evdoki написа:
Може и по двата начина.
Ако не измазваш, лепиш на "кюфтенца".
Ако измажеш, лепиш на гребен.
Може ли малко обяснение ,като некомпетентен човек като мен.Какво е това лепиш на "кюфтенца" и лепиш на гребен?Просто щях да задам същият въпрос както е по тамата,но не разбрах отговора.
velsi - Почетен майстор
"На кюфтета" е това:

Изображение

А това е полагане на гребен:

Изображение
babyrose - помощник
Много благодаря за бързият отговор.
Знаете ли как вървят сега цените на изолациите?Колко ли ще ми излезе за РЗП 140кв.м. ?
hygro - майстор
Преди няколко дни гледах май по RTL как в Германия лепяха EPS изолаците с пяна. Производителността несъмнено е далече по-висока. Тука някой работи ли така?
Spokoiniq - майстор
За себе си става, но при тва гонене на ниска цена некадърниците ако може с плюнка да лепят(ако изобщо лепят, а не дипчат директно) за да е по-евтино.Един флакон по спомени е м/у 10 и 12 кинта, и въпреки че изолацията на мансардата ми беше с изцяло церезитска система не пробвах как е с пяната и най-вече разхода й.Иначе изглежда културно и чисто :)
pipbel - майстор
Преди няколко дни гледах май по RTL как в Германия лепяха EPS изолаците с пяна. Производителността несъмнено е далече по-висока. Тука някой работи ли така?

hygro аз преди месец налепих 200 м2 външна ТИ с пяната на Церезит.
И то не защото майсторите ми предложиха, а понеже аз така исках.
100 % на пяна, стана "бетон", здраво. Термомостове - никакви.
Ама имах хастарна мазилка отдолу. Отидоха 50 флакона, тоест 4 м2 на флакон средно.
Тия дето смятат да лепят с пяна на гола тухла - да забравят илюзиите си. Ще им излезе златно.

Виж повече в темата ми..... строителство епизод 2
jekasus - майстор
pipbel пробвал ли си да лепиш с пяна върху тухли четворки ? Дали е равна зидария ? Ако е крива, тука пяна не върши работа.
babyrose - помощник
hygro написа:
Знаете ли как вървят сега цените на изолациите?Колко ли ще ми излезе за РЗП 140кв.м. ?

Ами аз живея в Germany,да взема да си донеса от тук такава пяна,да ли ще ми излезе по евтино?

:?

Тема "Питане относно изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: