• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kernelpanic - специалист
До няколко дена мисля да закупя следната къща /вж. снимките/
Въпросите са няколко:
- Покрива е от бетон, но не е покрит с керемиди /керемидите ги има около 4 кубика :) / Колко ще ми струва като труд и материали да се завърши и не е ли по добре с битомни керемиди да се направи!
- Измазване или саниране цени?
По добре ще да е саниране, но малко ще сме ограничени със средствата Все пак къщата няма да се обитава целогодишно.

Благодаря предварително за отговорите!

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (144.68 KиБ) Видяна 8036 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (247.38 KиБ) Видяна 8036 пъти
peter_m - специалист
Керемидите и сам можеш да си ги наредиш (освен ако не си с две леви ръце). Взимаш летви, захващаш ги за бетона и нареждаш керемидите. Иначе всеки ще ти каже, че е по-добре да санираш. Цената е според материалите (за труд ориентировъчно сложи 15 лв/м). Хубаво е и дограмата да смениш.

Другия вариант е да смениш дограмата и да си я оправиш отвътре (за да може да си я ползваш), а да отложиш изолацията с 1 година примерно.
kernelpanic - специалист
Мога ама от как паднах от един покрив аз там не се качвам :)
Дограмата мисля само на първия етаж, на втория и тавана само шкурене и грунд с тея пари около 15000 лв си правя тънката сметка да направя:
- покрив
- Мазилка
-дограма на първи етаж и парапетчето около терасите /там мисля да е няк'ва конструкция от винкел/
peter_m - специалист
15000 би трябвало да ти стигнат за нареждането на покрива (все пак това е работа за 2 дена), за дограмата на цялата къща (без да се хвърляш на най-скъпите профили) и за изолация (със стиропор).
kernelpanic - специалист
Идеята ми за двора е да се направи с паваж ама там като цени на кв метър си нямам и на идея колко е!
ArturDent - Почти Безобиден
kernelpanic написа:
Идеята ми за двора е да се направи с паваж ама там като цени на кв метър си нямам и на идея колко е!
Най-прости бетонни павета или тротоарни плочки - над 20 лв./кв.м.
Само паветата/плочките, без пясък, дренаж, труд и т.н.
Прилични клинкерни павета 50+ лв./кв.м., без транспорта, а той не е за подценяване.
Гранитните са доста по-скъпи ...
complast - специалист
Наведнъж ли правена къщата или е достроявана.Ако е достроявана-кога?Виж основите.Виж за пукнатини?
kernelpanic - специалист
В крайна сметка се оказа ..... наводнявана с поддали основи и купих това:

Прикачен файл

new.jpg
peter_m - специалист
Това изглежда доста по-добре.
kernelpanic - специалист
И работата ще е основно на първия етаж и двора + оградка :)
Даже имаше документи за ямата + разрешително за свъзване към селската канализация :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Покупка на къща + въпроси!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: