Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
междин - напреднал
Здравейте,

Имам гараж с покрив от плоска бетонна плоча /10 см/. Гаража нaй-вероятно е на около 20 години. Допреди 3 години плочата е била неизолирана и е попивала доста вода и влага. Плочата е с размер 7/3 метра. Явно преди години плочата е тръгнала да провисва и са сложили метален трегер( релса) под плочата, по средата. Днес погледнах покрива от горе. Имам чувството, че плочата продължава да провисва след релсата. Имаше доста вода. Как може да се установи провисването. Какви мерки мога да взема да не провисва плочата повече?

Мерси за съветите.
ЧефоС - специалист
Без да съм видял снимка, предлагам следното решение. Явно армирането не е добро, и плочата е с малка дебелина. Напречно на дължината се отливат три обратни тегера/от горната страна/ с размери 15 см ширина и 30 см височина минимум и на разстояние един от друг 1,60 м. През 20 см по дължината на тия трегери се пробиват отвори Ф12мм. В тях се вкарва арматурно желязо/дължина поне 50 см Ф12/ с предварително заварени планки/примерно 8/8 см/ в единия край. След вкарването от долу нагоре се извиват в горния си край. Отливат се трегерите. След декофрирането се прави армирана с метална мрежа замазка с дебелина поне 3 см в краищата, като под замазката се поставя фибран 4 см.. Завършваш с хидроизолация по избор.
housedoktor - майстор
=D> =D> Ето Стефан е предложил едно добро решение
ЧефоС - специалист
housedoktor написа:
=D> =D> Ето Стефан е предложил едно добро решение

Имам доста нестандартни идеи, но много ми се подигравате. По много и най-различни теми, според познанията ми. За това предпочитам да помагам "зад кадър". И хората повече не пишат за проблемите си. :? Виждам, че това дразни майсторите.
Във форума само се закачам с Вас.
housedoktor - майстор
Явно ,освен да се закачаш може и да помагаш ,в което не съм се съмнявал де

Тема "Следи за провисване на плоча на гараж" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: