Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте.Живея в мансарда,на чиито покрив има тераса.Като площ е малка,но все пак тераса! Правена е от предния собственик (човека е сложил дори контакти,осветеление..) ,а аз вече две години от чудене и маене не мога да сложа един навес!
Предполагам, че умишлено е направено с такава конструкция (метална скара), за да не предава излишна тежест на покрива, а и да не събира вода .Напълно стабина е ,нямам претенции за супер удобства , не искам излишни жезарии , поликарбонати и т.н -просто някакъв навес!Примерно с подвижда част или пък изцяло прибираща се площ.
Моля дайте идеи
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
baharkadirov - специалист
Поръ4ай си една тента-сгъваема....ииииии.....си "устроена".... :wink:....Или в духа на форума ....си направи сама.... http://www.hobyto.com/post/937/kak-da-s ... tenta-sami
А дали е напълно безопасно?Всмисъл при силен вятър, буря и т.н.?
Ще я отваряш само, когато си на терасата....през другото време ще си е сгъната до стената.....
baharkadirov написа:
Ще я отваряш само, когато си на терасата....през другото време ще си е сгъната до стената.....
Умно! Мерси.
Ще трябва да си прибирам всеки път столчетата и "екстрите", но както обичам да казвам "няма пълно щастие" :-)
Все пак из4акай и други мнения....някой може да предложи нещо по-мъдро.... :wink:
baharkadirov написа:
Ще трябва да си прибирам всеки път столчетата и "екстрите"
....Няма да е лошо....и те да са сгъваеми... :roll:
Малко ме притеснява цялото изпълнение на терасата, като чета тук във форума -изчисление на наклон, леене на плочи и т.н. , а аз съм с някаква си метална скара.Знам ли,предполагам че човека се е погрижил за безопасно изпълнение , но все пак...
А иначе това :
baharkadirov написа:
baharkadirov написа:
Ще трябва да си прибирам всеки път столчетата и "екстрите"
....Няма да е лошо....и те да са сгъваеми... :roll:
беше добро =D> .Аз явно прекалено се шашкам .

Тема "Тераса на покрива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: