Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте на всички! Поздравления за страхотния форум. От месеци се ровя из него,изчетох почти всичко за къщите, които си правите. Страхотни са! Благородно ви завиждам,че сте постигнали мечтите си. И така на проблема. Искаме да си купим една къща, която е ипотекирана и Банката я продава чрез съдия изпълнител. Парцела е 514кв.м , трайно предназначение на територията - урбанизирана, начин на трайно ползване - ниско застрояване до 10м. което е най- хубавото май. В него има 3 сгради едната е 38кв.м.-жилищна сграда еднофамилна 1етаж, втората е 68 кв.м. също жилищна сграда еднофамилна и трета 20 кв.м селскостопанска постройка - това е гаража.
Та въпросите ми са:
Основната къща е само 38кв.м, което е доста малко и е с бечов етаж.Възможно ли е двете сгради дасе обединят. И колко може да струва по груби сметки.Ще прибавя и снимки
Втората сграда е доста паянтова май./ Искам да отбележа, че не разбирам нищо от строежи :sad: ,за това разчитам на вашето компетентно мнение и на идеи/Мисля че са направени на два пъти и са давани под наем тъй като са отделни и са с два електромера.
Та въпроса за нея е може ли да се използва нещо от нея или трябвада се бута всичко? Задължително ли ще ни трябва разрешително за строеж. Мисля че има и ограничение за застрояване до 20кв.м. в тази зона на града. Така, че е още посложно. По принцип имаменякакви идей,които незнам далиа осъществими, но за тях по-късно ще ви питам. След като вземем решение за покупката Май много объркващо го написах. Благодаря предварително ако някой ме е разбрал. :)Искам и съвет дали си заслужава
Прикачен файл:
23.11.2010 003.jpg това е къщата от 38 кв.м а отстрание другата 68
Прикачен файл:
23.11.2010 002.jpg отново траничната къща 68
Прикачен файл:
ka6ta 001.jpg
вътре беча пуснати са тръбиза котле и има шпакловка
ka6ta 001.jpg (37.59 KиБ) Видяна 2653 пъти

Прикачен файл

ka6ta 007.jpg
първи етаж
ka6ta 007.jpg (33.12 KиБ) Видяна 2653 пъти

Прикачен файл

ka6ta 002.jpg
отновоприземния етаж
ka6ta 002.jpg (44.8 KиБ) Видяна 2653 пъти
ето още малко снимки неса много детайлни, носе надявамдасвършат работа

Прикачен файл

23.11.2010 010.jpg до врата е гаража после иманякакви кокошкарници парцела излиза на две улици

Прикачен файл

ka6ta 009.jpg
ощте една от страничната постройка
ka6ta 009.jpg (45.04 KиБ) Видяна 2646 пъти

Прикачен файл

ka6ta 008.jpg
стаите в страничните построики
ka6ta 008.jpg (26.31 KиБ) Видяна 2646 пъти

Прикачен файл

ka6ta 003.jpg
има и стълби за горния етаж,на са достатесни
ka6ta 003.jpg (51.73 KиБ) Видяна 2646 пъти

Прикачен файл

ka6ta 005.jpg
баня и тоалетна
ka6ta 005.jpg (41.1 KиБ) Видяна 2646 пъти
gogo1113 - специалист
има ли смисъл да се хвърлят излишни пари за обединяване на тези стари постройки. Като ще се влагат пари - по-добре ги бутай и наново за да си свършиш работа като хората. Основно правило от личен опит - по-лесно се строи нова къща, отколкото да се преправя стара!
me_against - специалист
По-добре се откази. От снимките не става много ясно точно как са разположени постройките. Но е очевидно, че не са в добро състояние и доста средства ще отидат само за ремонта им. Ако парцелът е на добро място, купувай го и после даваш земята срещу апартамент(и). :)
ArturDent - Почти Безобиден
По-голямата по площ къща не струва. Виж само покрива! А и височината на стаите на позволява нищо.
Става само да си направиш барбекю. Даже и за това не съм сигурен.

Мисли как да оправиш "малката", с дострояване. Има поне едно подобно дострояване във форума, подробно. Поразгледай темите. А в беча има влага - виж стената.

Съжалявам че почвам с лошото, но по-добре е да го знаеш.
Благодаря за бързите отговори. И аз искам да си построя нова къща и ако намеря местенце до10/ 15 000 веднага почвам. Малката по площ къща не може дасе бутне, защото е сварзана със съседната, а за другите пристройки и аз виждам, че покрива не става и не само. Въпроса е ,че ни се искаше да използваме факта ,че съществуват като 68 кв. в акта и скиците и може да се мине като ремонт на вече съществуващите. И работата е там,че ако я купим всичките пари отиват за парцела и няма да има много средства за построяване на нова. И ние искаме да махнем страничните и да направим нова постройка до малката къща като ги съединим чрез стълби от страничния прозорец не знам дали е възможно да стане като полуетаж. А ако някой имаи други идеи А за влага да не говорим елате да видите в апартамента какво става именно от нея искаме да избягаме.

Прикачен файл

ka6ta 002.jpg
ka6ta 002.jpg (45.96 KиБ) Видяна 2423 пъти

Тема "Обединяване на две постройки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: