Здравейте на всички! Поздравления за страхотния форум. От месеци се ровя из него,изчетох почти всичко за къщите, които си правите. Страхотни са! Благородно ви завиждам,че сте постигнали мечтите си. И така на проблема. Искаме да си купим една къща, която е ипотекирана и Банката я продава чрез съдия изпълнител. Парцела е 514кв.м , трайно предназначение на територията - урбанизирана, начин на трайно ползване - ниско застрояване до 10м. което е най- хубавото май. В него има 3 сгради едната е 38кв.м.-жилищна сграда еднофамилна 1етаж, втората е 68 кв.м. също жилищна сграда еднофамилна и трета 20 кв.м селскостопанска постройка - това е гаража.
Та въпросите ми са:
Основната къща е само 38кв.м, което е доста малко и е с бечов етаж.Възможно ли е двете сгради дасе обединят. И колко може да струва по груби сметки.Ще прибавя и снимки
Втората сграда е доста паянтова май./ Искам да отбележа, че не разбирам нищо от строежи
,за това разчитам на вашето компетентно мнение и на идеи/Мисля че са направени на два пъти и са давани под наем тъй като са отделни и са с два електромера.
Та въпроса за нея е може ли да се използва нещо от нея или трябвада се бута всичко? Задължително ли ще ни трябва разрешително за строеж. Мисля че има и ограничение за застрояване до 20кв.м. в тази зона на града. Така, че е още посложно. По принцип имаменякакви идей,които незнам далиа осъществими, но за тях по-късно ще ви питам. След като вземем решение за покупката Май много объркващо го написах. Благодаря предварително ако някой ме е разбрал.
Искам и съвет дали си заслужава 
вътре беча пуснати са тръбиза котле и има шпакловка
ka6ta 001.jpg (37.59 KиБ) Видяна 2653 пъти
Та въпросите ми са:
Основната къща е само 38кв.м, което е доста малко и е с бечов етаж.Възможно ли е двете сгради дасе обединят. И колко може да струва по груби сметки.Ще прибавя и снимки
Втората сграда е доста паянтова май./ Искам да отбележа, че не разбирам нищо от строежи

Та въпроса за нея е може ли да се използва нещо от нея или трябвада се бута всичко? Задължително ли ще ни трябва разрешително за строеж. Мисля че има и ограничение за застрояване до 20кв.м. в тази зона на града. Така, че е още посложно. По принцип имаменякакви идей,които незнам далиа осъществими, но за тях по-късно ще ви питам. След като вземем решение за покупката Май много объркващо го написах. Благодаря предварително ако някой ме е разбрал.

Прикачен файл:
вътре беча пуснати са тръбиза котле и има шпакловка
ka6ta 001.jpg (37.59 KиБ) Видяна 2653 пъти
Прикачен файл
първи етаж
ka6ta 007.jpg (33.12 KиБ) Видяна 2653 пъти
Прикачен файл
отновоприземния етаж
ka6ta 002.jpg (44.8 KиБ) Видяна 2653 пъти