Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте.
От известно време със семейството си мислим на мястото на гаража да си направим заведение за бързо хранене. Младо семейство сме и нито аз нито жената разбираме нещо от подобни дейности, родата също си няма идея..
Смятаме размерите да бъдат около 20/25 квадрата. Под самия магазин искам да има и мазе, където ще могат да се съхраняват продукти. Не мога да си представя това мазе обаче как трябва да изглежда. Трябва ли и то да е същия размер, колкото и постройката над него или може да е по-малко? Също така ще бъдем и без покрив та през лятото да се сложат отгоре маси и столове.
Искам ако може да ме ориентирате от къде се почва.... Разбрах, че най напред се вика архитект и той ти прави план. След това архитекта те праща при фирма за строежи и там могат да ми кажат, колко ще струва и какво трябва да стане...

И така.. може ли някой от вас да ми нахвърли, какво е необходимо за такъв проект. Не искам нещо с подробности, защото сигурно не е много лесно и не са едно и две работи... само колко да не гледам "умно" някой кожодер, понеже не ми остана много кожа за дране. :?:

П.С. Извинявам се много, ако не съм избрал подходящия раздел. Разгледах останалите и реших, че този ще е най подходящ.
VLADO66 - майстор
Заведенията за бързо хранене трябва да отговарят на определени изисквания/включително и архитектурни относно минимална височина на помещението/.Запознайте се с тях,след което се запознайте с изискванията за допълващо застрояване в ЗУТ и дали първите и вторите изисквания ще се припокрият.Мазето е неудобно за склад и ще оскъпи строежа,достатъчно е едно складче 5-6м2.Помещение за събличане на персонала с баня с душ и тоалетна.Място където да се сложат фризер и 2-3 хладилника.
Мен общо взето ме интересува, на колко пари приблизително ще стъпи само грубия строеж. 20кв.м 2.80/2.90м височина, подземно помощение 1.90/2м височина и без покрив а с плоча по която да може спокойно да се ходи.
И на мен ми се въртеше такава сума в главата.
Според теб грубо ще се вместя ли в тази сума със канализацията и тока и всичките документации и разходи по всякакви кожодери.
VLADO66 - майстор
Зависи каква ти е геологията и подпочвениете води.Плоския покрив не мисли че е много по-евтин от скатния-трябва скъпа и качествено положена хидроизолация,З пъти по-скъпа топлоизолация,качествен гранитогрес и еластични и хидрофобни фугиращи смеси и т.н.

Тема "Гараж с мазе без покрив разположени в двортно място в София." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: