Здравейте, имаме голям гараж , а над него сеновал <плевня> , видях тук във форума http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... f8000ce9ac, че старите плевни ги реконстроират в сгради за живеене., много бих искала и аз да я направя моята , чрез такова сухо строителство, защото имам хубав изглед от нея, НО тя се води стопанска постройка.Знам , че данъка ще е по голям, но просто не ми е ясна каква е процедурата за да е легално направен етаж за живот дори и само през лятото. Ще Ви бъда благодарна , ако споделите Вашият опит и информация относно моя въпрос.Благодаря Ви за вниманието.
Чл. 53. (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) Заварени сгради в поземлени имоти по чл. 49 могат при спазване на изискванията на този закон да се преустройват вътрешно, да се променя предназначението им и да се ремонтират, без да се изменя външното им очертание, в хоризонтално и вертикално отношение и без да се правят нови или да се укрепят съществено носещите конструкции.ако се вярва на този член на ЗУТ - не би трябвало да ти трябва нищо...
само че този член е в раздел "Временни строежи"...
та не знам