• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nivanov - специалист
http://ireport.cnn.com/docs/DOC-569497

Само някой да каже нещо против дървото като строителен материал :-) 8.9 по рихтер в продължение на 2 минути и половина и никакви поражения по сградите на цялата улица ... Шапка им свалям на японците ...
Георгиев - специалист
Че паянтовите конструкции са най-издържащите на земетръс. Това го пише дори в учебниците по сградостроителство :D
pipbel - майстор
А най-издръжливи са землянките и пещерите.
Lets get back to nature :-D

Тъпи японци, що ли не са си проектирали и ядрените реактори с обшивка от дървена конструкция...че виж какво става :cry:
housedoktor - майстор
Винаги съм предпочитал дървена конструкция ,вместо бетоний :)
niki_sap - специалист
те понеже бетонните им небосъргачи всичките са на прах след земетресението... нещо май от майсторлъка зависи, а не от материалите...
Илиян Илиев™ - майстор
Бе аз все съм чувал, че правят небостъргачите от железце... Някой и преди се опитваше да ме убеди, че са от бетон...

А днес слушах по новините, че в основите слагат някакви гумено-стоманени съоръжения за обиране на вибрациите. Нещо като тампони на двигател демек.

Иначе друго си е дръвцето и то направено по някакви изисквания все пак и те така.
mirk - майстор
Римските бетонни конструкции още си седят, вече близо 2000г.
stivemaster - майстор
Абе констатации каквито искате правете само ще ви кажа че "едно кило брашно ако имаш на майстор го дай хляб да ти омеси" важи и за японците .Със съшите материали с които и ние работим (не само дърво) хората имат такива сгради че ......
Относно високите сгради има много малко паднали между другото.Строени след 1998 високи сгради НЯМАЛО паднали , АЕЦ няма щети по конструкциите а прекъснати и отказали инсталации !!! Кво да говорим повече
mirk - майстор
Каква по голяма щета от за малко не се взривил реактор :shock: В момента казаха че го охлаждали с морска вода и борна киселина да не се разтопят прътите :shock: Отказ на системата за охлаждане е изключително сериозна щета за АЕЦ. Вчера се говореше че е започнала верижна реакция.
Интересно къде изливат водата след като е минала през реактора.
valat111 - специалист
Оспамих темта, съжалювам!
  • 1
  • 2

Тема "Е сега някой да каже нещо за дървото ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: