Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
perlsite - помощник
Здравейте!
Прегледах наличните теми за ремонти на какви ли не гаражи, но неуспях да намеря подобен въпрос като моят!

Взимам под наем най-обикновен бетонен гараж, които има във всеки квартал, строени още преди 89-та година, но за съжаление под вратата има достатъчно голямо пространство през които да минават мишки и плъхове, а те обичат да гризат електро инсталацията на автомобилите!
В момента има някакъв праг, който предполагам е от цимент/бетон, но не е достатъчно висок. Освен това трябва да огледам внимателно дали няма и други процепи през които да минават гадинките.

Нямам никакъв опит в строителството и за това бих искал да ви помоля за подробен съвет какво да взема така, че да вдигна нивото на прага с още 2-3см нагоре, като в същото време тежестта на автомобила, както и външните атмосферни влияния да не го разруши.
Не е за подценяване и факта, че въпросният материал трябва да е гризачо устойчив (чувал съм, че мишките прокопават и прекризват всичко - някои хора дори съм чувал да смесват ситно счупено стъкло, така, че гадинките да се нарязват и да се отказват да дълбаят).

В момента нямам представа какви материали ще са ми нужни и как да ги забъркам.

Благодаря предварително на всички които се включат в дискусията!
sasho 28 - специалист
Продават се устройства против гризачи,които се включват в автомобила-монтираш и забравяш,дори и когато паркираш извън гаража-на гости,на вилата...По-добре това,защото мишката може да се настани,когато колата е отвън и тогава дори да уплътниш входа,тя ще е вътре :)
perlsite - помощник
Чувал съм за ултразвукови устройства, но всичките които намерих бяха за включване в контакт с 220В напрежение. Не съм чувал/виждал такива за включване в автомобил, а не е съвсем практично всеки ден да си играя да вкл/изк. Може би да имаш такова устройство, когато имаш съмнение, че имаш мишок в колата - да.

Но за сега бих искал да реша проблема с гаража, за да мога да си оставя там някои други неща, като зимни/летни гуми и други предмети, които могат да бъдат намерени за много вкусни ;) Все пак под вратата може да мине не само мишка, но и голям плъх :(
единак - специалист
Котка...? Не се майтапя.
Или си свали вратата, вместо да вдигаш пода...Поставяш една ламарина и си готов.
perlsite - помощник
Нямам възможност да гледам котка. За ламарина си мислех, но това ще е по-сложен за мен ремонт, освен това собственика вероятно няма да се съгласи.

Като цяло говорих с няколко човека, които ме посъветваха да си кача нивото на прага, като най-удачен вариант, но никой не е майстор и неможа да ми даде практичен съвет как точно да го направя.
panalov - специалист
Гумена лента на вратата слагаш така ,че да опира в земята ,да се влачи по нея .
За вратата я захващаш с болтове може и с големи видии през около 50 см. като изпъваш здраво гумата.
Хазяина ти ако е против му кажи тогава той да го направи така ,че всичко да е наред .
В крайна сметка нали плащаш наем .
sasho 28 - специалист
Има и работещи на 12 волта и се включвали с алармата.Пробвай на този телефон-0889538382- търсиш г-н Стойнов,той ги продаваше и струваха 20 лв.Дано тел. да е актуален,че е от 2007г.На долната снимка до акумулатора има един такъв,да се ориентираш как изглежда.

Прикачен файл

gallery_1494_390_121990.jpg
gallery_1494_390_121990.jpg (78.72 KиБ) Видяна 6328 пъти
sspoko - специалист
Навремето в хранилището където се съхраняваха СС-23 имаше изграден мишко уловител които представляваше един канал облечен с ламалина разположен на около 1 метър зад вратите, разбирасе това е не приложомо в гаража поради липса на място но го давам като пример. Понякога простите решения са най ефикасни затова си мисля че идеята на колегата за гумената лента ще свърши работа.
perlsite - помощник
Благодаря за съветите. В краен случай ще прибегна към вариант "Б", но все пак предпочитам да вдигна прага, така, че да съм спокоен.
Може да питам в някой строителен магазин, но там надали ще ми обяснят подробно как да подготвя сегашната повърхност (праг), с какво да го намажа, какво да нанеса и т.н. за да стане както трябва. Освен всичко друго ми е интересно да си го направя сам и за това се надявам някой с повече опит да сподели как да стане :)

Тема "Гараж - как да задържа мишките извън него?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: