Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
root666 - специалист
На село има външни стълби към втория етаж. Дали заради 50-те им години, или че са пестили цимента навремето за сметка на непресятия пясък, стълбите са се изронили от дъждове, слънце и снегове. Миналото лято направих 3 см замазка на стълбите и стана добре, като ходя бос по тях не ми боде на краката вече. Това лято смятам да направя и междъстълбищната площадка 120х220 см (тук се вижда малко на заден план). Та въпроса ми е, колко материал ще ми трябва при дебелина на замазката 3 см - торби цимент и колички пясък? Смятам да сложа и готова мрежа за армировчица. 3:1 пясък:цимент добре ли е съотношението?
Изображение
schuldiner - майстор
Малко чувалче цимент и три пясък - нещо като 25 кг/75 кг. Пясъкът уж бил по 30 кг в чувал, ама го докарва само от влага, иначе си е 25 в повечето случаи. Вода на вкус, но не повече от цимента. Старата замазка обилно да я полееш. И си направи дървена пердашка, че с таз мала не знам как се справяш...

Едно наклонче към далечната страна от снимката (т.е. навън) около сантим няма да е излишно - да гони водата, че да не газиш локви и да не мръзне излишно замазката.
Ако искаш да е гладко, изчакай около час след пердашенето, поръси две-три мистрии сух цимент и заглади с металната мала. Не добавяй повече вода, освен ако замазката не е съвсем дръпнала. Обикновено си пуска достатъчно при заглаждането.

Тема "Колко материал за междъстълбищна плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: