Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
KaL - напреднал
Здравейте,

Предстои ми строителство на къща с метална конструкция и мисля да я облечем с термопанели (най-вече заради бързината, добрите изолационни качества и ниската цена) но не ми харесва естетически как изглежда фасада с термопанели. Споменаха ми че има някакъв специален грунд, който хваща върху термопанела и отгоре може да се направи мазилка? Имате ли информация и удачно ли е това според вас? :?
VLADO66 - майстор
Според мен не е удачно да се полага каквото и да е директно върху термопанела.Най-малкото заради топлинното разширение и свързаното с това раширение и свиване в областта на фугите.Може да се направи топлоизолация,захваната по подходящ начин/например с пяна/ и върху нея да се положи шпакловка и мазилка.Но в този случай се губи ефекта на финиша на термопанела и става вече безсмислено и скъпо.
Фитилчо - майстор
Ползвай дъски или ОСБ, направи си 20 см изолация с EPS и си направи мазилка отгоре.
Аз така ще направя и се отказах от термо панелите заради цената и крайното покритие,отвратително е, все едно си в някакъв Склад, много е грозно.
KaL - напреднал
Фитилчо написа:
Ползвай дъски или ОСБ, направи си 20 см изолация с EPS и си направи мазилка отгоре.
Аз така ще направя и се отказах от термо панелите заради цената и крайното покритие,отвратително е, все едно си в някакъв Склад, много е грозно.
Да това е другия ми вариант - Магнезиеви плоскости -> EPS -> Мазилка, но идва доста по-скъпо (най-вече заради цената на труда) и мисля, че изолацията няма да е толкова добра като на термопанела... Намерих едни панели, на които външната им страна уж имитира пръскана мазилка но като ги видях на живо изглеждат доста грозни.

Има и вариант 3см термопанел + EPS + Мазилка както колегата по-горе беше писал, но и според мен излишно много се оскъпяват нещата тогава.

Може би ще направя стените с магнезиевите плоскости, eps и мазилка, а за покрива ще ползвам покривни термопанели.
Чираче - майстор
Всичко е въпрос на вкус. За мен е приоритет къщата отвътре да е добре. Външно не е от значение. Свиква се.

Ако сега замисляте строителството, предвидете задължително мазе и гараж. Не давате информация от къде сте. Може да се окаже, че ще съм от полза. Минал съм всички етапи на такова строителство.
Фитилчо - майстор
Какво значи, няма значение.... това са ГЛУПОСТИ на търкалета и още веднъж потвърждаваш колко ти е акъла. Даже беше и от проектантският занаят, ако не се лъжа.... смятай !

Представи си готин двор, с полянка, тревичка , кована ограда , съседите и те направили нещо готино и красиво, подредено....
И изведнъж ти изсираш тва лайно, все едно си в индустриалната зона на Торино... #-o щото " Външно не е от значение. Свиква се."
Фитилчо - майстор
KaL написа:

Да това е другия ми вариант - Магнезиеви плоскости -> EPS -> Мазилка, но идва доста по-скъпо (най-вече заради цената на труда)
Мога да те разбера само, ако къщата е висока(страх ме е от високо)

Какви магнезиеви панели... импрегнирани и изсушени чамови дъски са около 400 лева за кубик, при размер 13/3/400 са 74 дъски или около 40 квадрата (грубо)
Какво, трудно ти е, да ги навиеш със самонарезни за металната конструкция ли?
KaL - напреднал
Фитилчо написа:
KaL написа:

Да това е другия ми вариант - Магнезиеви плоскости -> EPS -> Мазилка, но идва доста по-скъпо (най-вече заради цената на труда)
Мога да те разбера само, ако къщата е висока(страх ме е от високо)

Какви магнезиеви панели... импрегнирани и изсушени чамови дъски са около 400 лева за кубик, при размер 13/3/400 са 74 дъски или около 40 квадрата (грубо)
Какво, трудно ти е, да ги навиеш със самонарезни за металната конструкция ли?
Аз лично съм се спрял на магнезиевите плоскости понеже при тях няма опасност от гниене и вредители, докато при дървото това може да се окаже проблем.

Иначе за покрива за сега съм се спрял на покривни термопанели. Единствения недостатък, за който знам е, че когато вали много дрънчи по ламарината. Какво бихте ме посъветвали за покрива?

Тема "Мазилка върху термопанел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: