Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mldm - специалист
Имам една пристроика до къщата на село с външни размери 5м на 7м и искам да и преправя покрива и тавана.В помещението има преградна стена .Сегашният е правен изключително аматьорски и за това въпросът ми е колко и с какъв размер греди са нужни.Тачките за керемидите ги имам.Покривът е двускатен.Ще съм благодарен ако някой ме светне че всеки майстор различно ме съветва и вече се сбърках.
stenmark - специалист
По принцип в моя проект за покрив двускатен с керемиди гредите бяха 12/12 ребрата 6/12 столиците 12/14 а поповете 14/14.Това е по проект,обаче съм виждал и всичко това с 10/10 и ребра 5/10 сещай се какво би избрал ти.
yhv - специалист
mldm написа:
Имам една пристроика до къщата на село с външни размери 5м на 7м и искам да и преправя покрива и тавана.В помещението има преградна стена .Сегашният е правен изключително аматьорски и за това въпросът ми е колко и с какъв размер греди са нужни.Тачките за керемидите ги имам.Покривът е двускатен.
Колко ще е висок покрива?
Размерите на stenmark са добри аз бих сложил ребрата да са 8х12. И все пак зависи от това колко ще е висок покрива и как ще са разположени скатовете, на късата или дългата страна.
Двускатен покрив с размери 5/7м. (2,5м. скат) бих покрил с попове 14/14 (през максимум 3м.) и греди 14/16. Ребрата (през 60см.) зависят силно от местоположението на къщата - за Южна България 6/12см., Северна България 8/12см., за планински райони 8/14см. OSB плоскости отгоре (или стари кофражни шперплат платна), шипките на два реда - първи по налкона на ската (да се отича вода ако влезе) и втори перпендикулярен - за самите керемиди.

Тема "Материали за покрив-какви?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: