Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Caxo - специалист
Здравейте, налага ми се да пренаредя плочите на покрива...Пробвах в единия край, но резултата не ми хареса понеже плочите много куцат.Някой знае ли по какъв начин трябва да подходя с нареждането? Също така ме интересува някакъв препарат за изгонване на мравките от дървената конструкция...ужасно много са и се притеснявам да не "копат" в гредите и някой ден да рухне всичко... :sad:
yhv - специалист
Относно мравките в строителните хипермаркети продават разни химии за борба с мравки и термити аз лично съм използвам нещо на прах като сол. И там където излизаха посипах с този препарат и си реших проблема. Но при тебе може би трябва да се пръска. Продава се и химия за грундиране на дървесината, но това с импрегнирането май е за нови дървени конструкции.
Относно плочите качи снимки, че не става ясно какво точно желаеш.
Caxo - специалист
Ето това е покрива.За толкова години плочите постепенно са се свличали по малко и вече има опастност някой от тях да почнат да падат.Освен това има и течове поради разместването.като цяло просто искам да не тече и да няма опастност някоя плоча да ми падне на главата...Време и средства за цял нов покрив няма...А и при положение че този е изкарал 100 и кусур години, мисля че ще искара още толкова след пренареждането :-D

Прикачен файл

Изображение0311.jpg

Прикачен файл

Изображение0305.jpg

Прикачен файл

Изображение0304.jpg
vitrinabg.com - специалист
Много зависи от пренареждането.Почти не останаха майстори които да пренареждат тикли.Съмнявам се някой от тези майстори да ползва интернет камо ли да чете форума.Желаята ти успех в не лесното начинание.
Caxo - специалист
А поне можете ли да ми кажете нещо конкретно с което да пръскам против мравки, нещо което наистина действа?
Stefan2000 - специалист
В селскостопанските аптеки има широкоспектърни инсектициди. Отиди там и потърси съвет. След това при пръскането направи по-голяма концентрация на разтвора от предписаната за употреб по селскостопански насаждения. Ако се наложи пръскай неколкократно.
При мене мравки си бяха направили мравуняк в складирания ми нов дървен материал. Успях да ги прогоня с най-обикновен универсален спрей с-у насекоми.
EDI - майстор
И при мен преди две години мравките си бяха направили пътека и се бяха заселили между гредите на покрива и стената.Ползвах червения РАЙД, за пълзящи гадове, пяната.Няколко пръскания в гнездото и покрай него и по пътеката и около нея, където се качваха до там и за 1 месец гадовете измряха и повече не се появиха.
crez - майстор
Според мен мравките по гредите само помагат, изяждат дървоядите и използват техните отвори за свои нужди, те не могат да прояждат дървесината. А за тиклите, наистина е проблем, малко майстори останаха (ако въобще има). Знам че трябва да се разпокрие всичко, да се поправи носещата конструкция и си редят отново. Конструцията е мръднала затова и не ти се получава пренареждането.
Caxo - специалист
Ако наистина мравките само използват вече напрвените дупките е добре, мен ме е страх да не би да дълбаят още, че тогава става страшно.Колкото до конструкцията няма начин да не е мръднала, а и като гледам самите ферми още от нови не са правени от прави греди, пък за ребрата да не говорим.Докарването на почти идеална равнина на ската е на практика невъзможна( освен нов покрив :-D ), та затова ще трябва да се вземат някакви компромисни решения...
ЕмКо - помощник
относно покрива имах сьщия проблем преди 2г. с тиклите и сега ве4е сьм ламарина :-D

Тема "Пренареждане на (покривни) плочи.Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: