Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте,
Първо да ви кажа, че нямам понятие от строителство, та имам няколко въпроса.Пролетта мисля да започна да си правя една виличка 60кв.м.на един етаж.
Въпросът ми е:Да направя ли стените на вилата ДВОЙНИ-един ред тухли четворка, последващ от въздушен джоб в който се слага изолационни плоскости 5см. и още един ред тухла четворка!?Става въпрос само за външните стени.
Благодаря.
ebahti - майстор
Aко си силен с парите-дерзай..........а иначе нема смисъл,още повече че на пазара има тухли с вградена топлоизолация.А още повече ,така и така отвън ще требва да слагаш неква мазилка която по лесно се полага на топлоизолация отколкото да фърляш вар по стените :idea:
Spokoiniq - майстор
Winerberger 38N+F и ако ковнеш една тежка фасадна вата с мазилка отвън те признавам за ценител на качественото...
Фло - специалист
vtdy написа:
Здравейте,
Първо да ви кажа, че нямам понятие от строителство, та имам няколко въпроса.Пролетта мисля да започна да си правя една виличка 60кв.м.на един етаж.
Въпросът ми е:Да направя ли стените на вилата ДВОЙНИ-един ред тухли четворка, последващ от въздушен джоб в който се слага изолационни плоскости 5см. и още един ред тухла четворка!?Става въпрос само за външните стени.
Благодаря.
Действай колега! Това е правилния начин и поначало четворките са конструирани специално за трислойна зидария,както е наименованието на двойния зид.Зидат се прави и в 1 м.2 има същия брой тухли ,колкото ,когато ги зидат легнали.Двата реда се зидат едновременно и на всеки 3-ти ред на 1,5 м.се прави превръзка ,или зидарска от тухла или от 4-5 или 6 мм арматурно желязо,кано изолацията в средата важе да бъде и вата и насипани топчета перлит или топчета стиропор,като личното ми мнение,че перлита е по-добър!
torbalan - Дървен философ
и по-добре 10 см. изолация, отколкото 5 :)
housedoktor - майстор
Няма причина да не го направиш.Това се нарича Cavity wall и е много разпространено в Англия.Един съвет -не пренебрегвай вентилацията ....Запознай се добре с това което ще правиш първо,в нета има много информация .Има едни връзки за закрепване на изолацията в кухината ,тях може да ти е трудно да ги намериш в България
Бат Иво - специалист
housedoktor написа:
Няма причина да не го направиш.Това се нарича Cavity wall и е много разпространено в Англия.Един съвет -не пренебрегвай вентилацията ....Запознай се добре с това което ще правиш първо,в нета има много информация .Има едни връзки за закрепване на изолацията в кухината ,тях може да ти е трудно да ги намериш в България
Както и в Испания колега!

Тема "двойна тухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: