Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dido72 - помощник
Здравейте!Виждам,че тук мога да получа компетентен съвет и за това ви моля за такъв.Какво мислите за сглобяемите къщи и по-евтино ли излизат от другите?Знам,че е относително,но все пак....Искаме едноетажна къща,около 70кв.Благодаря предварително!
valentin112 - специалист
viewtopic.php?f=47&t=35468&hilit=%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0 проследи тая тема.
Tsilkov - майстор
Принципно излиза по-евтино особенно ако е едноетажна.
Ето ти едно грубо сравнение в цените на стени от което се вижда ,че при дървената е най-евтина:
Изображение
Само имай предвид ,че една къща не е само стени и конструкция - така че не очакваи чудеса :roll:
dido72 - помощник
Благодаря ви!Но линка от valentin не се отваря.Ясно ми е има и много други неща,но и това е нещо.Нека всеки с мнение по този въпрос пише.А ако има някой да живее в такава,моля и за снимки.
perko - специалист
Според мен, при дървено скелетните къщи може да се спести до голяма част от труда. Не е като при монолитното строителство да ти трябват кофражисти, зидари, мазачи, още една камара майстори и общаци. Четирима човека, би трябвало да са в състояние да сглобят една такава къща за разумен период от време. Друг е въпроса, че малко хора могат да отделят по един, два месеца без други ангажименти а и що годе да има идея какво прави.
dido72 - помощник
Аз имам в предвид дървени сглобяеми къщи,които ги правят фирми.
Tsilkov - майстор
dido72 написа:
Аз имам в предвид дървени сглобяеми къщи,които ги правят фирми.
В такъв случей питането ти тука е безмислено :? .Тръгваш да обикаляш по фирмите и почваш да събираш оферти.Както казва един колега във форума най-вече гледай графата какво не включва офертата ,че често тя е доста сериозна :lol:
stivemaster - майстор
Колега Tsilkov може да добавиш и още един по харесван от клиентите вариант - метална конструкция , обшивка от гипсофазер отвън и гипскартон отвътре с изолация от вата.Излиза по евтино от описаната от теб с термопанели или всъщност около стойността на тази с дървен скелет.
stenmark - специалист
Аз само бих добавил ,че дадената примерна таблица е остаряла и не миродавна за моменните цени на строителни материали.Как ще струва зидарията 40лв?Гръцката тухла е 0.46лв т.е. 33бр по цената и вар или готов разтвор няма как да стане 40лв.После вътрешна мазилка и шпакловка 18лв? Ми то такава цена може да се даде с предстенна обшивка с картон и минирална вата 5см.Външна мазилка 38лв? и т.н.
torbalan - Дървен философ
dido72, сглобяемите къщи са значително по-скъпи от монолитното строителство...
единственото им предимство е, че се изграждат значително по-бързо...

преди да почна да правя моите ремонти взех оферти и за сглобяеми къщи, и като имате предвид, че на жена ми брат и произвежда такива, въпреки това избрах варианта с тухлите :)

а данните в примерната таблица са направо смешни :)

Тема "Дървени сглобяеми къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: