Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
yancho_lud - специалист
Здравейте, преди една седмица си закупихме къща която има външна тоалетна, но аз не съм привърженик на тези нужници и искам да я зария. Въпросът ми е има ли някакъв по специален начин за зариването й. Чувал съм , че ако се зарие направо с пръст и дупката се зациментира можело да се създаде налягане защото от лай..та се образувал метан. Дочух също, че се слагали дъски върху лай..та и отгоре с пръст да се получило като ковчег и така лека полека да си изгният. Ако някой знае как да го направя моля да даде малко акъл. Тоалетната е много навътре в двора зад къщата и не може да се изчисти с лайнарка.
svetoslavoff - специалист
Здравей,
Ако ти е голям двора и ще се занимаваш с овошки, зеленчуци и т.н. защо не помислиш да си я оставиш и при работа в двора окалян до уши да не ти се налага да влизаш в къщето. А за зариване, ако я оставиш зимата да я вали снега дали до пролетта няма да се измирише и отмие и да я зариеш спокойно...
yancho_lud - специалист
Мисля да сея целия двор с райграс, селото ми е на 12 км. и не виждам смисъл да сея зеленчуци в двора. Тва с оставянето на снега и дъжда си е идея, но дали ще се получи желания резултат?
svetoslavoff - специалист
Ти си решаваш, а дали ще се получи зависи от събрания матрял вътре. Обикновено по селата са правели попивни външни тоалетни (нуждници- каква хубава дума:)) с не много голям обем и би трябвало да се получи. В Хамериката се продават и дрожди ли е, бактерии ли е не знам, но изяждат л...ата и морише на теменужки(шегичка). Тук не съм виждал. Може би пролетта и една инжекция с хлорна вар или хидратна, но мнението ми е на лаик, така че не го приемай много на сериозно.
torbalan - Дървен философ
аз след като употребих годните тухли от моята външна тоалетна...
един слънчев ден повиках фадрома да изхвърли един боклук от двора...
и подшушнах на багериста да събори тоалетната и да я заравни...

това беше преди 2 години

до сега все още нищо не е изригнало на мястото на тоалетната :)

също, преди около 35 години в къщата на баща ми заринаха една пълна външна тоалетна (тогава бях около 6 годишен и ме беше страх да ходя в новата тоалетна) и до ден днешен няма никакви проблеми...
yancho_lud - специалист
оказа се че материала е малко и набутах вътре отпадъците от рзбиването на стайчката и сега като разчистя ще му ударя една тапа с бетон и мисля че работата ще стане
angelfilev - специалист
yancho_lud написа:
оказа се че материала е малко и набутах вътре отпадъците от рзбиването на стайчката и сега като разчистя ще му ударя една тапа с бетон и мисля че работата ще стане
Не е сигурно! По-добре проучи опита при изграждане на чернобилския съркофаг. :)

Тема "Зариване на външна тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: