Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Caxo - специалист
Къщата си е измазана преди много години, но ясно знаете как се появяват пукнатини...обикновено където са диреците... Има ли начин с някаква силиконава мазилка.... нещо по-еластично да се измаже и примерно да се армира с мрежа за изолация. Пукнатинките са съвсем леки, дори като гледам няколко пъти само са варосвани. Мисля да съборя на 1 педя ширина и да измажа с "нещото", което ще ми препоръчате :-D

Към модераторите : Мислили ли сте да създадете раздел, свързан със старите къщи и тяхното реновиране. Мисля, че е полезно за много хора. :roll:
Stefan2000 - специалист
Това което се прави от относително по-съвременна гледна точка, е да се използва рабицова мрежа, преди нанасянето на мазилката.
За използването на новите видове мазилки, не съм много сигурен каква адхезия имат те към кирпча, защото вероятно къщата е кирпичена, нали? Но използването на армираща мрежа и при тях е наложително.
Както е известно, къщите от този тип, със скелетно-гредоредна конструкция са "живи", т.е. реагират на влажноста на въздуха, температурните промени, а и не на последно място на сляганията в основите, защото те не са с бетонни фундаменти. Така че, напрежения в мазилките винаги ще има :)
Caxo - специалист
Да къщата е кирпичена. Вярно е, че напрежения винаги ще има, затова търся някой материал, който да издържа на по-големи деформации . Грундирането с ПС 112 би ли имало някакъв ефект в тази ситуация?
jekasus - майстор
1994г. измазахме къщата ни, предна фасада е дървен скелет+кирпич, останало е камък. Ползвахме стара оградна мрежа за армировка. Не съм се заглеждал по пукнатини, но не ми пука, изглежда по-естествено.
vipltd - специалист
Мазилка не се пука ,когато се прави на два пласта,т.е.първа ръка с по-едър пясък,оставя се да съхне и втора ръка със ситен.Но толкова ситни пукнатини да не Ви тревожат.Когато е късно за мрежа има бои,които съхнат на два пласта.Това им свойство поема и тези малки пукнатини.

Тема "Вътрешно измазване на паянтова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: