Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Здравейте, нов съм във форума .. или не точно нов, но не съм влизал от доста време в него. Трябва ми помощ в малко изчисления и насока какъв вид материал да избера за изграждане на малък магазин на село. Става въпрос за постройка 10 метра дълга, 5 метра широка и 3.2 метра висока. Препоръчайте най-евтиния вариант за изграждане на нещо подобно. Като смятам предната част да е с входна врата и витрини които съм договорил на доста прилична цена. Благодаря предварително.
torbalan - Дървен философ
най-евтино ще е с еденички втора ръка и кал за зидането вместо хоросан... върху зидарията - пояси от железобетон...
измазване с цимент, пясък и вар...
Браво ! Таа.. по сериозен отговор от някого мога ли да получа, няма да правя кошара за овце или кучкарник. Интересува ме кое ще е по-изгодно, готовата конструкция или сам да изградя тухлена постройка.
piron45 - майстор
Колега, не знам за тухлена постройка , но ако се направи метална конструкция от профили и след това можеш да си сложиш стени от Гипскартон, витрини и както решиш. Миналата година правих една пристройка на къщата по този начин някъде на половина на това което искаш и ми излезе около 2000лв материали. Труда си беше от мен.
За твоето да речем материалите да са около 4-5000лв. За труд колкото се спазариш с майсторите.
torbalan - Дървен философ
task0vi написа:
Браво ! Таа.. по сериозен отговор от някого мога ли да получа, няма да правя кошара за овце или кучкарник. Интересува ме кое ще е по-изгодно, готовата конструкция или сам да изградя тухлена постройка.
абсолютно сериозно ти отговорих...

половината ми къща е изградена точно по този начин - и какво аз в кошара за овце ли живея или в кучкарник?

да не говорим, че над 80% от къщите в Козлодуй са така направени...
Ами извинявам се , просто така разбрах отговора ти. А под метална конструкция какво по-точно имаш предвид ? Например, профили 10х10 или нещо по-сериозно ?
Demonev - напреднал
Как по-сериозно бе? Ти барака ли ще правиш, или няколко етажна постройка?

Най-добре намери един строителен инженер да ти сметне една метална конструкцийка с кухи прфили (квадратна тръба).

Нищо не може да бие по цена дървена конструкция с гредички и гипс-картон или лампрерия с изолация от стъклена вата.
Demonev написа:
Как по-сериозно бе? Ти барака ли ще правиш, или няколко етажна постройка?

Най-добре намери един строителен инженер да ти сметне една метална конструкцийка с кухи прфили (квадратна тръба).

Нищо не може да бие по цена дървена конструкция с гредички и гипс-картон или лампрерия с изолация от стъклена вата.
Имаш предвид , че от дърво и т.н. ще ми хем евтино - хем стабилно ? Ако не е така , ще се консултирам с приятел занимаващ се с метални конструкции и ще измислим вариант.

Тема "Помогнете моля" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: