Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
wel
Здравейте колеги,

С мъжа ми се чудим с 30-35 хил. лева дали можем да построим прилична къща от порядъка на 65 кв.м Не търсим лукс а нещо което да е по скоро временно но така че да може да се живее и зимата. Или изобщо да не започваме...
Тани - модератор
Зависи на какъв етап сте в момента! Ако имате място и документи за строеж, и строите сами , ще ви стигнат! Има ли прекарани ток , вода , канализация?
wel
На никакъв етап сме. имаме мястото и сме прекарали 3фазен ток. Канализация наоколо няма, а за вода има кладенец ама искаме да го запушим и да бием сонда.
Стефко - специалист
Тани написа:
Зависи на какъв етап сте в момента! Ако имате място и документи за строеж, и строите сами , ще ви стигнат! Има ли прекарани ток , вода , канализация?

Ще стигнат, ама друг път. Казвам го от опит. Просто не знаете с какво приключение ще се заемете. В някакъв етап ще Ви писне, и тогава ще Ви налазят майсторите. А те все ощи си мислят, че е 2008 г., и искат да поддържат цените от тогава. Е те тогава става майка плаче, грамофон свири. :lol:
Тани - модератор
Имах предвид само материали без труд, без мазе ! А иначе тази сума без много усилия може да влезе и само в банята :-D
Според мен ако не се дават пари за майстори, парите се харчат разумно и имате основно обзавеждане, ще стигнат.Плюс минус 4-5000 лева.Разбира се не говоря за лукс-имам впредвид обикновенна къща на един етаж.Няма нищо невъзможно, просто материалите преди да се купуват, трябва много да се оглеждате за добри цени.Предполгам имате близки приятелски семейства-хващате ги и всяка събота и неделя се бачка :-D :-D
batsande - специалист
Ако нямате изготвена документация ,разрешителни за строеж и т.н. не започвайте, имайки предвид ограничения ви бюджет.Ще срещнете не малко трудности не само преди започването а и при самия строеж, било то сглобяема конструкция или монолитно строителство. Ноо при силно желание няма невъзможни неща.
stenmark - специалист
Ако терена е равен и е без мазе 35 хил. ще стигнат и майстори да ползвате.В момента цените на строителните материали са ниски.
simbion - специалист
За нещо "временно" http://easyhome-bg.com/сглобяеми%20къщи ... 20срокове/
то май може и за постоянно разгледайте сайта, разгледайте и в гугъл има още сайтове за такива строежи, а мисля, че и гранацията им не е малко.
Сайта е първия който разгледах, това не е реклама :)

Тема "Възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: