Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kolejancheto - напреднал
Здравейте и от мен.
До месец трябва да реализирам един малък офис в двора на къщата си,нещо до 15 кв.м
Спрях се на сглобяема къщичка,заради лесното узаконяване/поне така ми казаха/,и цената от 600 лв/кв.м завършена и сглобена на място,само без подово покритие.
От мен се иска да се излее фундамент,другото идват и сглобяват от фирмата,разрешителното те вадят.....цената е крайна с ДДС.
Фирмата е търговищка,сериозна и доказана по нашия край.
Иска ми се да ми дадете някакви напътствия,други идеи,ако имате,предложения,и изобщо съвети от знаещите тук.
Предварително благодаря на всички отзовали се
v_tan - специалист
Цената е сериозна! За нещо сглобяемо, на един етаж, с основа направена извън тази цена...
За 15 кв. да дадеш 9000лв, трябва да има принтер, копир и компютър в този офис. Плюс секретарка. :-D
ebahti - майстор
За тия пари аз ще ти направя тоя офис заедно с фундамента.....и то от бетон и тухли,с топлоизолация и драскана мазилка отвън,а вътре до боя-само да си внесеш мебелите вътре
VLADO66 - майстор
Виж цeнитe нa готовитe тип 'контeйнeр'.Удобното e чe идвa с кaмионa и ти го слaгaт,a утрe aко нe ти трябвa го продaвaш и го отнaсят. :)Един приятeл си нaпрaви вилa от двe допрeни хлaдилни полурeмaркeтa 2-рa употрeбa.
LazarGanev - "Велик майстор"
v_tan написа:
За 15 кв. да дадеш 9000лв, трябва да има принтер, копир и компютър в този офис. Плюс секретарка. :-D
Секретарката е сериозен месечен разход. Във всяко отношение. :wink:
Tsilkov - майстор
VLADO66 написа:
Виж цeнитe нa готовитe тип 'контeйнeр'.Удобното e чe идвa с кaмионa и ти го слaгaт,a утрe aко нe ти трябвa го продaвaш и го отнaсят. :)Един приятeл си нaпрaви вилa от двe допрeни хлaдилни полурeмaркeтa 2-рa употрeбa.
+1.Освен това при контейнера наистина си улеснен с документите за разлика от сглобяемата къща.
kolejancheto - напреднал
и мен ми се виждат 9-10 000 лв много за 15 квадрата, но .... не намирам по-евтина.
Гледахме и офис-контейнери, около 6-7000 лв, за такъв нужен ли ми е фундамент? И как стои въпроса с документите, нужни ли са такива? :?
ще се радвам ако предложите оферти, ако може със снимков материал, понеже секретарката ми е капризна :-D
ebahti - майстор
Oфертата ми е сериозна-за 2 седмици си готов....само си извади бумагите
kolejancheto - напреднал
Благодаря за офертата,но идеята ми е точно да избегна документация и плащане за проекти,скици..т.н.
Само и единствено затова желанието ми е за сглобяема конструкция или контейнер
torbalan - Дървен философ
ако не ти се разправя с документи - хвани някой архитект (в общината ще ти подскажат кой) да ти изготви проекта и извади разрешителните...

последно като съм питал - в Бургас работеха на 28 лв/кв. метър за проектиране...

за чак толкова малка постройка - вероятно ще ти искат няой лев повече :)

след като ти дадат проект и разрешение за строеж - наемаш ebahti, като му приспадаш само разликата за проектиране от 9те хил. лева :) (звучи ми приемливо)

или план Б - готов тип контейнер, за тях мисля че никакви бумаги не ти трябват :)
но това трябва да го провериш... особено щом ще е офис :)

Тема "Изгодна ли е цената ,която ми дават за сглобяема къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: