• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Victoryus - напреднал
Здравайте дочаках и аз да задам свойте въпроси.
Най-напред да кажа от къде съм: Гоце Делчевска община, село. Брезница.
Прочетох доста теми за ново строителство във форума който е невероятен, но за Гоце Делчевския район така и не срещнах нещо за цени на материали и разни др. Ще започна с въпросите за монолитното строителство на което съм се спрял и ви питам защото не съм в България за да отида до конкретните фирми и да попитам а тук отговорите и мненията ви са невероятни заради което с спрях при вас.
1. С какъв тип тухла би било подходящо да се направи къщата и каква ще е актуалната цена за бройка, че в нета цените не са актуални?
2. Колко килограама желязо влиза на квадрат и каква е неговата цена за момента?
3. Каква е цената на кубик бетон за момента?
4. Колко сантиметра е дебелината на една плоча? Знам че варира но нещо средно за 120 квадрата.
5. Каква би била стойността на мазетата ако са само на половината от застроената площ като неса изцяло в земята защото първият етаж ще започва на 80 сантиметра от кота 0?
6. Какъв би бил най-подходящият вариянт за изолация и колко колектора са нужни за нормално и икономично функциониране на къщата и може ли колекторите да помагат в парното за отопление?
7. До каде бих могъл да стигна с начален капитал 35 000 лева?
Всички нужни документи са готови и платени. Ще ви дам скриншотове на проекта по който е направен плана тъйкато от мерак си свалих една програма от нета и го посъживих зада видя как би трябвало да изглежда в 3D вариянт защото водещият на групата от архитекти се поразболя и неможа да ми прати снимки, но аз като за самоук и с помоща на онлайн тренинга на програмата мисля че се справих за да имам някаква визуална представа на това което искам.

Прикачен файл

снимка4.jpg

Прикачен файл

снимка3.jpg

Прикачен файл

снимка2.jpg

Прикачен файл

снимак1.jpg
jekasus - майстор
сега имаш 35000 лв., а за довършване на къщата?
Стефко - специалист
Ще е добре да строиш там, където имаш някаква перспектива за развитие. Да кажем, че успееш да построиш къща там. После какво следва?
Victoryus - напреднал
От скоро съм извън страната и мисля, че до края на годината ще събера още живот и здраве все пак затова сме излезна ли със семеиството ми и все пак само Бог знае какво ще се случи за напред.
Victoryus - напреднал
Стефко написа:
Ще е добре да строиш там, където имаш някаква перспектива за развитие. Да кажем, че успееш да построиш къща там. После какво следва?
България си ми е мила въпреки всичко :)
Стефко - специалист
Не ме разбирай погрешно. Добре. Събираш пари извън България, влагаш ги в строеж, завършваш къщата. Ще се върнеш ли да живееш в това село? Ако се завърнеш, с какво ще се занимаваш? Какво ке ручаш?
v.yot - напреднал
Стефко написа:
Не ме разбирай погрешно. Добре. Събираш пари извън България, влагаш ги в строеж, завършваш къщата. Ще се върнеш ли да живееш в това село? Ако се завърнеш, с какво ще се занимаваш? Какво ке ручаш?
Къде да се върне в Брезница ? Какво ще прави там? Ще гони шалварите ли , или ще гледа тютюн, там освен овча , кравешка и всякаква друга животинска тор по улици те друго няма. Неискам да го засягам човека , но по добре на друго място , както казват местните "аз от бубайко са не делим" но той си решава. :?
Стефко - специалист
Нека човека да отговори, бе. Не бързай толкова. Аз зададох няколко въпроса, и чакам отговор. Може човека друго да има в предвид. :? Но ми се вижда съмнително да получа смислен отговор. И едва ли ше отговори.
Последна промяна от Стефко на чет фев 23, 2012 9:21 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Стефко написа:
София или големите градове не изчерпват България.
Браво на човека, че се е решил да загърби скапаните градове, и да живее на село, тихо, спокойно, и чисто!!!
Възможности за работа има много, стига да мислиш и действаш разумно и да не ламтиш за пари :)
Victoryus - напреднал
v.yot написа:
Стефко написа:
Къде да се върне в Брезница ? Какво ще прави там? Ще гони шалварите ли , или ще гледа тютюн, там освен овча , кравешка и всякаква друга животинска тор по улици те друго няма. Неискам да го засягам човека , но по добре на друго място , както казват местните "аз от бубайко са не делим" но той си решава. :?
Добре явно ще получа предупреждение за спам веднага след одобрението на регистрацията ми.
Рабирам ви след толкова време учене в България нищо не се получи защото не лизах на никои задника, но и тук в Испания нещата неса много розови вече и безработните се тълпят, но все пак аз обичам България и родния си край и не виждам нито една причина да се чувствам чужд. А и още нещо и маика ми и баща ми са при мен не е въпроса дали ще се отделя от тях.
И определено сте прави, но аз искам къща в България а в Испания мога да живея и под наем докато ми писне.
Моля ви лайна има навсякаде в България, но си е нашата държава.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: