• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Demonev - напреднал
Не знам дали е тук правилното място, но да попитам за една моя идея.

Миналта година купихме стара, но масивна къща с гредоред. избен етаж - 60-70 см зидан камък; Първи етаж - 30 см. плътни единички, надзид на тавански етаж го направихме от 1 ред четворки.
Къщата и сега изглежда добре изолирана откъм външните стени, но твърдо съм решил вместо само да ремонтирам мазилката отвън, да я изолирам.
Стиропора ми се вижда много неподходящ за външна изолация на село, където има толкова много гадинки, желаещи да ровят в него.

Обмислям външна изилация от вата и дървен сайдинг. Какво мислите по този въпрос? Удачно ли е и дали ще има добър ефект?
EDI - майстор
В този стил са направени много къщи.Крайния ефект много зависи от крайната обработка на сайдинга и защитата на ватата.Това лято на вилата ще правя подобно нещо, но не със някаакъв специален профил, а с ламперия.
toni_g79 - специалист
Много е зле откъм материали за подръжка на дърво в тая държава .И какъв е тоя външен сайдинг,дай снимка.......
Tsilkov - майстор
Какво имаш предвид под дървен сайдинг - обшивка с дърво ,или сайдинг имитиращ дърво?Иначе идеята ти е чудесна :)
stivemaster - майстор
Я остави дървения сайдинг бих те посъветвал колега и си сложи фиброциментов сайдинг с цвят и текстура на дърво че да нямаш грижи !
Spokoiniq - майстор
стивмастър е прав, но цената дали не плаши?
Фло - специалист
Изображение
Ей това съм го правил аз,с двете си леви ръце, от дъски 24 см широки и 2,5 см.дебели. Минал съм ги с малък ъглошлайф с едра шкурка да даде визуален ефект на неравно ,ръчно дялано дърво.Зад дървото има изолация,за мое съжаление от стиропор,щото тогава нямах тия познания за него.Не е на село,ами на пъпа на Варна,до катедралата,тъй-че идеятя е добра и работи!
toni_g79 - специалист
Дървения сайдинг не е само нареждане на дъски,като ламперия.... дъските трябва да се презастъпват и под тях трябва да има някаква хидроизолация.Това ако искаш да стане като хората.Иначе и на село имаме ламперия кована ей така на скара на стената,което не означава че е правилно....Има си доста неща които трябва да се спазят при сайдинга......И още по-важно е обработката на дървото..... дърво с цвят е по-хубаво от безиросването му според мен ....
VLADO66 - майстор
Правилния метод е откъм топлата страна се слага паронепропускливо фолио/най-евтино найлон по-висока плътност/,след това скара,вата ,пародифузно фолио и ламперия.За ламперията задължително трябва да е суха и най-добре се обработва като се топи в импрегнатора.Материалите за обработка трябва да са качествени особенно ако е изложена на слънце.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дървен сайдинг + вата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: